De afgelopen jaren is er bij Oktober veel gebeurd op het gebied van innovaties in de zorg. Onder de noemer Digizorg hebben we verschillende innovatieve tools en systemen in gebruik genomen die zowel onze cliënten als medewerkers ondersteunen.  Het begon allemaal in 2018 op onze locatie Leuskenhei en daar bleek Digizorg een groot succes, met als gevolg dat Oktober Digizorg in al haar huizen heeft toegepast. Wij staan bij Oktober voor innovatie en technologische ontwikkelingen en daarom zijn we erg trots op deze mooie mijlpaal!

Wat is Digizorg precies? 

Digizorg is onderdeel van de innovatie ontwikkelingen die Oktober wil doorvoeren in haar organisatie. Binnen dit onderdeel moet je denken aan valdetectie op basis van lichaamsherkenning, Artificial Intelligence en Domotica. Digizorg moet ervoor zorgen dat de ondersteuning van cliënten, past bij hun leven. Daarnaast helpt het zorgmedewerkers met de zorgverlening en de efficiëntie hiervan. Dit helpt bij het creëren van een fijnere werk- en leefomgeving. Door deze technologische ontwikkelingen kan een zorgmedewerker in een notendop zien wat er met de cliënt aan de hand is en of er hulp nodig is. Zo kan de zorgmedewerker ‘valse alarmen’ zelf signaleren en hoeft er niet ingegrepen te worden in onnodige situaties. Dit helpt ook de cliënten, want in dergelijke gevallen komt er alleen iemand de kamer binnen bij noodgevallen.

Digizorg Special

Om met iedereen te delen wat we de afgelopen jaren bereikt hebben, hebben we een Digizorg Special uitgebracht.  Voor deze speciale kranteneditie spraken we met onder andere: Rianne Spijkers (Manager zorg), Anne Cathrien (zorg- en innovatieprofessional), Yolanda van Valenberg (nachtdienstmedewerker) en Jacowar Schreuders (ICT’er). Zij delen hun kennis en geven ook hun blik op de toekomst. In de krant vind je ook leuke voorbeelden uit de praktijk. Na het lezen van deze Digizorg Special ben je volledig op de hoogte van de laatste stand van zaken!

Download hier de Digizorg special

Digizorg special

 

Wil je meer weten over Digizorg bij Oktober? Bekijk dan ook eens deze Digizorg pagina