Woensdag 24 maart werd het hoogste punt bereikt van de nieuwe huiskamers op locatie Mariahof in Reusel- De Mierden. De renovatie bestaat uit het aanbouwen van een tweetal huiskamers op iedere verdieping één en het realiseren van 30 verpleeghuisplaatsen, daarbij worden de kamers grondig aangepakt, zo wordt onder andere de gehele badkamer vervangen en alle kamers voorzien van domotica 

Waar staan we? 

Rond 28 maart zijn alle cliëntenkamers op de verdieping gereed. De kamers hebben een geheel nieuwe badkamer en het woongedeelte is voorzien van nieuwe vloerbedekking, gordijnen en meubilair. Ook zijn alle wanden en plafonds voorzien van een nieuwe laag verf. Het nieuwe ventilatiesysteem zorgt voor een goede klimaatbeheersing. De afwerking van de gangzone op de verdieping moet nog plaatsvinden. Ook hier wordt een nieuwe vloerbedekking gelegd, alle wanden en plafonds geschilderd en een nieuw verlichtingssysteem aangebracht. 

Hamburgers voor de bouwvakkers, bewoners en medewerkers.

Ontwikkelingen renovatie 

Het metselwerk aan de buitenzijde wordt nu opgestart, zodat daarna de kozijnen, de grote dubbele tuindeuren naar het terras en het balkon kunnen worden geplaatst. De huiskamers krijgen binnenkort een nieuw klimaatbeheersysteem. De oplevering van de huiskamers is voorzien rond de eerste week van mei. Op dat moment zullen ook de nieuwe tafels, stoelen en kasten in de huiskamers worden geplaatst. Oktober heeft intussen contact gelegd met een tuinarchitect om een ontwerp te maken voor de tuin aan de oostkant van ons gebouw. De intentie is om direct aansluitend op de bouw de tuin aan te leggen, voor zover dat mogelijk is.  

Een klein bedankje 

Na lang en hard werken hebben de twee huiskamers het hoogste punt bereikt. Om dit te vieren hebben onze eigen koks de barbecue tevoorschijn gehaald en de mensen die op de bouw werken en de bewoners van Mariahof getrakteerd op hamburgers en een drankje. Op deze wijze wil Oktober de bouwvakkers bedanken voor hun inzet en de hoge kwaliteit die zij leveren op de bouwplaats. 

Hoogste punt bereikt van de twee nieuwe huiskamers.