Het is inmiddels definitief! Oktober en Archipel gaan samen een LEFGOZER(m/v) groep starten begin mei 2021. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Dus…. Ben jij die zij- instromer waarvan mensen zeggen: “Jij zou in de ouderenzorg moeten gaan werken! Dat past echt bij jou!” Of denk je er zelf al langer over om een overstap te maken, maar kwam het er niet van?  Dan is dit jouw kans!

Archipel, ZuidZorg, Oktober, Vitalis, Joris Zorg, Ananz en Sint Annaklooster gaan, in samenwerking met OPPstap, Transvorm en Zorgkantoor CZ, in de regio Eindhoven van start met LEFGOZER (m/v).  Dit is een project waarin zij-instromers – Lefgozers genoemd – via een verkorte opleiding worden omgeschoold tot Verzorgende-IG (niveau 3). Dit werk-leertraject, dat 18 maanden duurt, is erop gericht om snel gekwalificeerd en volledig opgeleid nieuw personeel in de zorg te krijgen.

Het traject is speciaal gericht op zij- instromers. Met als doel hen te helpen met het maken van de spannende overstap richting de zorg (denk daarbij aan beeldvorming en ondersteuning). Daarbij hoort ook het bieden van essentiële voorwaarden (passend salaris, verkort opleiding op maat tot mbo3 Verzorgende IG (slechts 18 maanden ipv 3 jaar) mét baangarantie en begeleiding.

Wil je alvast meer weten: bekijk de website www.lefgozer.nu. Schieten je direct al mensen te binnen waarvan je denkt: ‘dit is echt iets voor hem/haar?’ Verwijs die door naar deze website. Als zij zich daar aanmelden wordt er binnen een paar werkdagen contact met hen opgenomen.

 

 

Auteur
Avatar
Milou Arts