Ondanks de uitdagingen die het coronavirus met zich meebrengt, kijken we ook vooruit en blijven we de kwaliteit van zorg verbeteren. In de week van 30 november tot en met 4 december wordt Oktober door de stichting Perspekt geaudit op Kwaliteit van Zorg. Het gaat om alle huizen van Oktober (behalve Rundgraafpark) en ook onze Wijkzorg, Dagbesteding en Geriatrische Revalidatiezorg worden onder de loep genomen.

Perspekt hanteert hiervoor de PREZO (PREstaties in de ZOrg) -methodiek, die gebaseerd is op het landelijke kwaliteitskader Verpleeghuiszorg en het landelijk kwaliteitskader Wijkverpleging. De PREZO-methodiek is een kwaliteitssysteem dat ons helpt bij het continu verbeteren van onze kwaliteit van zorg voor de cliënten. De auditoren zullen onder andere door middel van gesprekken en interviews ervaringen ophalen van cliënten en hun naasten. Het auditteam heeft daarbij vier specifieke aandachtsgebieden:

  1. Hoe verloopt de zorgverlening van Oktober in de praktijk én hoe ervaren cliënten deze?
  2. Welke instrumenten en registraties gebruikt Oktober?
  3. Hoe blijft Oktober haar zorg steeds weer verbeteren?
  4. De auditor kijkt ook naar de invloed van corona en hoe we daarmee omgaan richting de cliënt. Hoe hebben we in deze tijd toch zorg kunnen dragen voor kwaliteit van zorg voor onze cliënten?

Coronamaatregelen

Tijdens de auditdagen houden de auditoren uiteraard rekening met de actuele coronamaatregelen binnen Oktober. Als er geen besmettingen op een locatie zijn dan kunnen de auditoren, met inachtneming van de coronamaatregelen, fysiek de locatie bezoeken. Bij besmetting op de locatie of op de afdeling zal de audit online plaatsvinden.

Uw ervaringen delen?

We leren continu bij van de ervaringen en verhalen van onze cliënten en hun naasten. Op deze manier verbeteren wij de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening. Wilt u zelf ook uw ervaringen delen? U kunt natuurlijk ook altijd uw waardering achterlaten op ZorgkaartNederland.