Het is vandaag precies een jaar geleden dat afdeling Tulpenhof bij Merefelt de deuren opende. In dat jaar werd Tulpenhof een nieuw thuis voor haar bewoners en een fijne werkplek voor het team. We vroegen het team om een korte terugblik op een bewogen jaar…

“1 juni 2020 zijn onze deuren opengegaan. Cliënten die voorheen ook al bij een huis van Oktober woonden en cliënten van buitenaf zijn hier samen komen wonen. De bewoners waren onder de indruk van hun eigen slaapkamer en badkamer. Ook als team waren we een mix van mensen die al werkzaam waren bij Oktober en mensen die nieuw waren aangenomen.

Met elkaar zijn we de uitdaging aangegaan om Tulpenhof vorm te gaan geven. Vol enthousiasme zijn we van start gegaan. Helaas kregen ook wij te maken met het coronavirus, zowel bewoners als medewerkers. Juist in die tijd hebben we wel gemerkt hoe hecht we al waren als team. Ook de bewoners hebben steeds meer hun plekje gevonden binnen Tulpenhof. Op naar het volgende jaar…”

​​​​​​​

Het jubileum werd dinsdag gevierd met een feestelijke lunch op de afdeling. Bewoners genoten zichtbaar van het lekkers en de muziek: “Het lijkt wel alsof ik jarig ben, zo’n feest!” Ook raakte één bewoonster geïnspireerd om nog iets nieuws te leren: “Accordeonmuziek, dat heb ik altijd al willen leren. Misschien lukt het nog wel…”