De Eigenwijzer babbelbox helpt bewoners, familie en vrienden en zorgmedewerkers om inzicht te krijgen in wat de oudere belangrijk vindt. De belangrijkste uitkomsten uit de gesprekken komen op de Eigenwijzer babbelposter.

Wat is de Eigenwijzer babbelbox?

Eigenwijzer helpt de eigenheid van de ouderen te ‘vangen’ en maakt deze zichtbaar, als handvat voor (zorg)medewerkers. De babbelbox helpt bewoners, familie en vrienden en zorgmedewerkers om inzicht te krijgen in wat de oudere belangrijk vindt. De babbelbox kan gebruikt worden om zowel somatische bewoners als bewoners met dementie beter te leren kennen. De babbelbox bestaat uit doosjes in verschillende thema’s. In deze doosjes zitten kaartjes met vragen/afbeeldingen om in gesprek te gaan. Uiteindelijk verzamel je zo verhalen uit het leven van de bewoner en kom je meer te weten over de persoon. Wie is de persoon en waar wordt diegene blij van? Je leert de bewoner op deze manier beter kennen.

Babbelbox

Wat is de Eigenwijzer babbelposter?

De belangrijkste uitkomsten uit de gesprekken komen op de babbelposter. Deze kan een plekje krijgen in de kamer van de bewoner. In één oogopslag kun je zien wat belangrijk is voor een persoon. Het is een haakje voor een gesprek dat past bij de bewoner. De babbelbox en babbelposter sluiten mooi aan bij de eerste laag van methodiek ‘tHuis: ‘Ken de bewoner. Lees hier meer over ‘tHuis.

Waarom zijn de Eigenwijzer babbelbox en babbelposter ontstaan?

De producten zijn ontstaan om de eigenheid van een bewoner te behouden bij verhuizing. Dat was ook de beginvraag: “Hoe creëren we inzicht in de eigenheid van nieuwe bewoners en geven we die een plek in de nieuwe situatie na de verhuizing naar een verpleeghuis?”. Het gaat dus om het gesprek mét de bewoner en niet over de bewoner. Uiteindelijk zijn we erachter gekomen dat het geschikt is op meerdere momenten en niet enkel bij verhuizing.

Hoe werkt de Eigenwijzer babbelbox?

Uitleg over de Eigenwijzer babbelbox kun je vinden op de doos. De foto’s en aantekeningen die je daarmee verzamelt kun je een plekje geven op de babbelposter. Deze kun je in een lijst op de kamer van de bewoner hangen. Aanvullende uitleg vind je op www.mijneigenwijzer.nl