Met ruim 7,7 kilometer gebreide sjaal hebben we een nieuw Nederlands record te pakken. Dankjewel aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit resultaat!

Breien voor warme zorg

Samen met cliënten, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners breide Oktober de afgelopen twee jaar voor warme zorg. Voor kwetsbare ouderen kan een beetje warmte en aandacht al een groot verschil maken. Om de cliënten met warmte te verbinden, breiden we samen aan de langste sjaal ooit gebreid in Nederland. Het doel was om het record van 7,2 kilometer te verbreken. Bekijk de actie op onze speciale brei-pagina.

Een lange sjaal vol verhalen

Twee jaar lang werd er hard gewerkt aan de sjaal. Eerst gezellig via brei-avonden en -middagen bij onze huizen. Al breiend kwamen de tongen los en werden er vele verhalen verteld. Jong en oud, verbonden door de lange sjaal. Tijdens de coronapandemie werd er ook gebreid. Nu niet meer met z’n allen bij elkaar, maar bij de mensen thuis. Vele cliënten en vrijwilligers geven aan dat het breien ze iets te doen gaf, een doel om naartoe te werken.

Meetmoment

De stukken gebreide sjaal konden tot en met 25 juli 2021 worden ingeleverd bij onze locaties. Op 8 september 2021, een mooie zonnige dag, hebben enkele medewerkers en vrijwilligers van Oktober de sjaal uitgerold op een voetbalveld en opgemeten. Hiervan hebben we een mooi filmpje gemaakt.

Bekendmaking lengte sjaal

Op 5 oktober 2021 was het dan zo ver. Met een feestelijk moment op onze hoofdlocatie Floriaan in Bladel maakten we de lengte van onze sjaal bekend. Genodigden waren de cliënten en vrijwilligers van de brei-clubs die zo hard aan de sjaal hebben gewerkt deze afgelopen jaren. Het management en bestuur van Oktober spraken mooie woorden en ook de Wethouder van de gemeente Bladel sprak zijn bewondering uit. Dit alles werd vastgelegd door de vrijwilligers van Kempen TV. De uitzending kun u in het weekend van 9 en 10 oktober bekijken. Alle bewoners, medewerkers en vrijwilligers binnen de huizen van Oktober werden die dag getrakteerd op een speciaal gebakje. Zo konden ze ook een beetje meegenieten van het behaalde resultaat.

Wat te doen met die lange sjaal?

Na afloop worden de stukken sjaal omgetoverd tot mooie dekens, baarkleden, kunstwerken, handzame sjaals van normale lengte, enzovoorts. Heeft u nog een goed idee? Laat het ons weten via communicatie@zorginoktober.nl.