Bij Mariahof wonen dertig bewoners. Ieder met een eigen verhaal. De kamers voor de bewoners zijn verdeeld over twee etages: Beleven en Panneven. De namen van beide etages zijn herkenbare plekken in Reusel-De Mierden. Iedere etage heeft zijn eigen huiskamer. Het nieuwe verpleeghuis beschikt daarnaast over een tuin die speciaal is aangelegd voor ouderen met dementie.

Opening

Donderdagmiddag 6 oktober hebben we het vernieuwde Mariahof officieel geopend. Dit hebben we gevierd met de bewoners, hun naasten, medewerkers en vrijwilligers. Een wethouder van gemeente Reusel-De Mierden, teammanager Yvonne Bolt en bestuurder Jessica Vogel hebben een woordje gedaan. Jessica overhandigde symbolisch een cadeau aan Yvonne. Binnenkort komt er namelijk een werkende oude waterpomp bij Mariahof in de tuin.

Thuis voor mensen met dementie

Mariahof is nu speciaal voor mensen met dementie. We willen dat bewoners zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen. Daarom hebben we een ‘thuisgevoel’ gecreëerd door sfeervol ingerichte huiskamers voorzien van een eigen keuken. Deze ruimtes bieden voldoende ruimte om een activiteit te doen. Dit kunnen gezamenlijke activiteiten zijn, maar ook activiteiten op maat. Bij Oktober staan de behoeften van bewoners en cliënten hoog in het vaandel en gaan we voor de beste bewoners- en cliëntervaringen. De kamers van de bewoners zijn voorzien van eigen sanitair en hebben voldoende ruimte om ook eigen spulletjes mee te brengen.

Toekomstbestendig

Mariahof heeft tegenwoordig een eigen voordeur aan Marialaan 38. Ook is er een lift gekomen voor het verpleeghuis. Naast een grondige renovatie aan de binnenkant hebben we ook de buitenkant aangepakt. Er zijn extra huiskamers aangebouwd en Mariahof is verduurzaamd. Zo zijn onder andere alle kozijnen vervangen en is het dak op het verpleeghuis voorzien van zonnepanelen.