Tip 1:

Mevrouw van Limpt woont bij Floriaan en vertelt dat ze vroeger wel eens te veel eten had: “Als we teveel eten hadden, deden we het in de diepvries. Zo genoten we een andere keer van hetgeen we over hadden.”

Tip van mevrouw van Limpt: “Als je eten over hebt, vries het dan in. Zo geniet je meerdere keren van het eten dat je anders weg zou gooien.”

Tip 2: 

Mevrouw Jansen woont bij Floriaan en vertelt dat ze nooit eten heeft weggegooid. “Als er eten over was, dan gaven we het aan de dieren. Bijvoorbeeld onze konijnen of honden.”

𝐓𝐢𝐩 𝐯𝐚𝐧 mevrouw Jansen: “Als je eten over hebt, geef het dan aan de dieren die je thuis hebt. Zo hoef je je eten niet weg te gooien en hebben de dieren ook meteen gegeten.”

Tip 3: 

Mevrouw Boogers woont bij Merefelt en heeft verschillende tips als het gaat om voedselverspilling. Zo bewaarde ze gekookte aardappelen altijd tot de volgende dag om er dan iets anders lekkers van te maken.

Tip van mevrouw Boogers: “Als ik gekookte aardappelen over had, dan zette ik ze in de koelkast. De volgende dag maakte ik er schijfjes aardappelen van, en bakte ik ze op.”

Tip 4: 

Mevrouw Leijten ontvangt Huishoudelijke Hulp van Oktober. Ze vertelt dat ze nóóit iets weggooit: “Ik gooi niks weg. En als ik groenten over heb, maak ik er soep van. Wel voeg ik dan altijd een bouillonblokje toe. Ik ben een echte ‘soepmoen’. Vandaag deel ik een recept van verse soep die ik heb gemaakt.”

Benodigdheden:

  • Bloemkool
  • Prei
  • Water (+/- 1,5 liter)
  • 2 maggiblokjes
𝐁𝐞𝐫𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠𝐬𝐰𝐢𝐣𝐳𝐞:
  1. Was de groenten en snijd in stukken
  2. Voeg de groenten en het water toe aan de pan
  3. Zet het vuur aan en laat het geheel koken
  4. Laat het geheel nog even sudderen en voeg de maggiblokjes toe
  5. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer
  6. Smullen maar!