De afgelopen weken konden afdelingen van Oktober zich inschrijven voor de nieuwe editie van Heel Oktober Bakt! Afgeleid van het programma ‘Heel Holland Bakt’. Gisteren, tijdens de Nationale Dag van de vlaai op 25 oktober, werden de baksels gepresenteerd en de uitslag bekendgemaakt. Maar liefst dertien afdelingen hadden zich ingeschreven om deel te nemen aan de editie van dit jaar. Samen met bewoners en medewerkers werden er veel meesterwerken en spektakelstukken gemaakt om ze bij Merefelt te presenteren aan alle bezoeker en de jury. 

De baksels varieerden van cake tot appel/kersenflappen en van cheesecake tot een baksel met een geheel eigen thema. Eén ding is zeker: de deelnemers hebben met veel liefde en aandacht deze heerlijke baksels bereid. Er werd een tafel ingericht bij Restaurant het Veldhof in Merefelt waar iedereen zijn ingeleverde gebak kon presenteren. De jury bestond uit drie leden:

  • Rob Slegers, Manager Services, Vastgoed & Automatisering.
  • Fleur van Heeswijk, eigenaresse van Bakkerij van Heeswijk
  • Miriam Smetsers, Commercieel directeur Daily Fresh Food

Deze jury kreeg de lastige taak op zich om de baksels te beoordelen op smaak, presentatie en originaliteit. Na het jureren en proeven van al het lekkers dat was gemaakt, werd er aan elke bezoeker een stukje gebak uitgedeeld. Zo kon iedereen proeven wat voor lekkers de deelnemende teams hadden gemaakt.

Na lang wikken en wegen werd een top drie gemaakt die naar huis gingen met hun welverdiende (én heerlijke) prijs:

  • De derde prijs werd gewonnen door afdeling Beleven, Mariahof met hun inzending ‘Huisje van cake’. Zij gaan ervandoor met een pannenkoeken- of poffertjesmenu voor de hele afdeling!
  • De tweede prijs werd gewonnen door afdeling Populieren/Lindenlaan, Floriaan met hun inzending Bloemencake. Zij gaan ervandoor met een high tea voor de hele afdeling!
  • De eerste prijs werd gewonnen door afdeling ’t Veld 1.5 & 2.3, Merefelt met hun inzending Boomstamtaart met winterchocolade en paddenstoelcakejes. Zij hebben een diner voor de hele afdeling en de enige echte Oktober baktrofee gewonnen! En dat niet alleen: Bakkerij van Heeswijk zal hun recept gaan maken, zodat alle bewoners van Oktober kunnen genieten van dit heerlijke gebak!

Het was een erg geslaagde middag en iedereen heeft ervan genoten!