Wooninc. renoveert hier drie woongebouwen en Oktober ontwikkelt hier een nieuw woonzorggebouw. Samen vormen deze gebouwen het centrum van de Slimme Wijk Waalre.

Stedenbouwkundig ontwerp

We werkten de afgelopen tijd aan het stedenbouwkundig ontwerp voor deze gebouwen. De plannen zijn in dit stadium nog niet in detail ingevuld, maar de grote lijnen zijn bekend. Wooninc. wil de sociale huurwoningen in haar drie woongebouwen aan de Malvalaan renoveren. Daarnaast wil Wooninc. met oog op de huidige woningnood, woningen toevoegen door de gebouwen op te toppen. Dat betekent dat bovenop de huidige woongebouwen twee woonlagen met ieder acht sociale huurappartementen voor senioren worden gebouwd. Oktober realiseert nieuwbouw op de oude woonzorglocatie van ’t Laar. Het oude gebouw is begin dit jaar gesloopt en Oktober is bezig met het ontwikkelen van nieuwbouw voor deze locatie aan de Malvalaan. De bedoeling is dat, zodra de nieuwe locatie ’t Laar gereed is, de cliënten van verpleeghuis De Hoevenakkers verhuizen naar deze nieuwbouw.

Omgevingsdialoog

Op dinsdag 27 september gingen we in gesprek met omwonenden over het stedenbouwkundig ontwerp in de zogenoemde omgevingsdialoog. Een omgevingsdialoog is een gesprek tussen de initiatiefnemers (in dit geval Wooninc. en Oktober) met de omwonenden en andere belangstellenden over de plannen. Dit vond plaats via een inloopbijeenkomst in ’t Hazzo in Aalst. Ruim 100 mensen bezochten de bijeenkomst.

We spraken met omwonenden en andere belangstellenden over onder andere het stedenbouwkundig ontwerp, de ontmoetingsruimte en het parkeren.

Ook de onderzoekers van de TU/e waren aanwezig en spraken met bezoekers over onder andere de invulling van de ontmoetingsruimte, de invulling van het openbare groen, mogelijkheden tot ontmoeten en ontspannen en de invulling van sport en spel in het plangebied.

Met de ideeën en suggesties gaan wij het verdere ontwerp van de plannen verbeteren.

Wilt u meer weten over de Slimme Wijk Waalre?

De gebouwen maken onderdeel uit van de Slimme Wijk Waalre. Slim staat voor Sociaal, Leefbaar, Inclusief en Mensgericht. Wilt u meer weten over de Slimme Wijk Waalre? Neem dan eens een kijkje op slimmewijkwaalre.nl van de TU/e. Daarnaast nodigen wij u vanaf 30 september van harte uit bij het informatiepunt op de Malvalaan. Elke vrijdagochtend zijn er collega’s van de TU/e, Oktober of Wooninc. aanwezig om met u in gesprek te gaan over de Slimme Wijk.

informatiepunt Slimme Wijk Waalre