Via crowdfunding is er in de afgelopen maanden geld ingezameld om een zogenaamde Tovertafel aan te kunnen schaffen voor bewoners van de groepswoningen aan ‘t Gebint in Eersel. Deze groepswoningen zijn onderdeel van Kerkebogten. De Tovertafel is een zorginnovatie die geluksmomenten creëert voor mensen met een cognitieve uitdaging en iedereen om hen heen. Speelse interactieve lichtprojecties verleiden ouderen met dementie om in beweging te komen en samen plezier te hebben. 

Vorig jaar werd er al een eerste Tovertafel in gebruik genomen. Maar met negen groepswoningen voor ruim 60 ouderen met dementie was een tweede Tovertafel een grote wens. De initiatiefnemers van de actie ‘De vrienden van gebint 60-66’, Monique van der Lingen en Gonnie Wouters, gaven niet op. Door hun enorme inzet en doorzettingsvermogen is ook de tweede Tovertafel er gekomen. Op dinsdag 3 september werd de tweede Tovertafel feestelijk in gebruik genomen binnen Kerkebogten.  

Yvette de Knikker, werkzaam bij de organisatie achter de Tovertafel, gaf een introductie over het ontstaan en uitleg over de mogelijkheden. Hierna konden de bewoners zelf aan de slag. Het blijft magisch om te zien dat ouderen met dementie geprikkeld worden om weer in beweging te komen op een manier die zo bij hen past. 

Deze bijzondere momenten voor ouderen met dementie zijn gerealiseerd mede dankzij de inzet van de initiatiefneemsters Gonnie en Monique en de bijdragen van de vele donateurs en sponsoren die de bewoners van Kerkebogten een warm hart toe dragen. Bedankt namens Oktober en de cliënten van Kerkenbogten.