Vrijdag 30 oktober starten de renovatiewerkzaamheden van Mariahof. In het totaal worden 30 verpleeghuisplaatsen gerealiseerd, zodat Mariahof na verbouwing geschikt is voor verpleeghuiszorg. De uitvoering van het totale renovatieplan vindt in een aantal fasen plaats, zodat alle cliënten tijdens de verbouwing in dit huis van Oktober kunnen blijven wonen. De oplevering van de bouwwerkzaamheden staat gepland voor juni 2021.

Realisatie 30 verpleeghuisplaatsen
Het gebouw is toe aan een grondige renovatie waarbij een nieuwe entree en huiskamers worden gecreëerd. De bestaande cliëntenkamers worden verbouwd en krijgen nieuwe sanitaire voorzieningen. Zo kan er na de renovatie aan 30 cliënten verpleeghuiszorg geleverd worden. De nieuwe cliëntenkamers zijn ontworpen door architect Caro van Dijk en de werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Hazenberg Bouw.
“De visie op vastgoed, keuzes en afwegingen zijn allen gebaseerd op het uitgangspunt: Thuis kan overal” aldus Rob Slegers, manager Services & Vastgoed.

Feestelijke start
Deze vrijdagmiddag werd door medewerkers van Oktober het bouwdoek aan de gevel onthuld. Vanwege de huidige situatie rondom corona kan deze handeling slechts in een zeer beperkt gezelschap plaatsvinden. Om dit moment niet in zijn geheel voorbij te laten gaan, worden de bewoners en medewerkers van Mariahof getrakteerd op gebak.