Oktober is één van de acht genomineerden voor de aNewSpring Award voor The Most Inspiring Learning Journey. Het onderdeel Werken & Leren van Oktober maakt zich hard om te zorgen dat medewerkers alle kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen. ‘Bij Oktober zorgen we voor elkaar!’ Naast de genomineerde learning journey, was het selectietraject ook een mooi voorbeeld van hoe je als organisatie een gemeenschappelijk gedragen keuze maakt voor het platform dat je wilt gebruiken.

Hieronder een aantal vragen die aan Oktober werden gesteld:

Hoe heet de learning journey die jullie gaan presenteren?
“Leerroute Eten en drinken.”

Welke impact heeft deze learning journey gemaakt op de deelnemer?
“Voor veel deelnemers was deze leerroute de eerste kennismaking met digitaal leren en voor een aantal zelfs met werken met de computer. Veel deelnemers vonden het spannend om met deze manier van leren aan de slag te gaan. Door de gekozen opzet van blended learning kwamen alle onderdelen (praktische bijeenkomsten, praktische opdrachten, overdracht van informatie en verwerken van informatie) mooi samen in de leeromgeving. Juist de mix van online leren afgewisseld met werkplekleren, maakt dat onze medewerkers ook echt de learning journey doormaken. Een trotse deelnemer na afloop: “Ik vond het echt heel spannend om dit te gaan doen, maar het is gelukt! Mijn hele gezin is nog steeds verbaasd en trots op me dat ik nu zelf op de computer kan werken!”

Waarom is dit volgens jullie de ‘Most Inspiring Learning Journey’?
“Omdat we de kracht van aNewspring in alle eenvoud hebben ingezet. Door niet te gaan voor de meest fancy leeromgeving, maar gekozen hebben voor eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem, zijn nu alle groepsassistenten van Oktober aan het leren. Deelnemers kunnen na de ervaringen die zij hebben opgedaan hun collega’s meenemen in het leertraject. Met als opbrengst fijnere eet- en drinkmomenten voor ouderen in de huizen van Oktober. Wanneer een leeromgeving aandacht en lekker eten als opbrengst heeft, kan het niet anders zijn, dan een winnende learning journey.”

Op 5 maart vinden de presentaties plaats en wordt er bekend wie de Award wint.