Samen met cliënten, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners gaat ouderenzorgorganisatie Oktober breien voor warme zorg. Voor kwetsbare ouderen kan een beetje warmte en aandacht al een groot verschil maken. Om de cliënten met warmte te verbinden gaat Oktober daarom samen breien aan de langste sjaal ooit gebreid in Nederland. Het doel is om het record van 7,2 kilometer te verbreken.

Breifans in de huizen
De fanatieke breiclubs in ieder huis van Oktober hebben een begin gemaakt met de meterslange sjaal. Ook heeft iedere club een Chef Brei benoemd voor het delen van de tussenstanden en het promoten van de actie op social media. Ook buiten Oktober kunnen mensen een ‘steekje’ bijdragen door een stuk sjaal te breien. De sjaal moet 30 cm breed zijn. Voor deelname, richtlijnen of brei-les, zorginoktober.nl/breien.

Warme zorg bij Oktober
Onder het motto ‘Thuis kan overal’ ondersteunt Oktober kwetsbare ouderen. Met warme aandacht zorgen medewerkers en vrijwilligers ervoor dat cliënten zich thuis kunnen voelen, waar ze ook wonen. Om deze warme zorg onder de aandacht te brengen, roept Oktober iedereen in de omgeving op die dit ook belangrijk vindt. De meterslange zachte sjaal staat symbool voor die warmte.