‘’De nieuwe rolstoeltafel bij Mariahof zorgt voor verbinding’’

Zo klonk het op 31 augustus tijdens een bijeenkomst om de nieuwe rolstoeltafel te presenteren. Deze tafel biedt iedereen de mogelijkheid om buiten, tussen de bloemetjes en de plantjes, te genieten van de frisse lucht.

Bij Mariahof mistte een plek in de open lucht wat gemakkelijk toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Binnen de cliëntenraad van Mariahof ontstond het idee om in de naaste omgeving van Mariahof een voorziening te maken gericht op het gebruik van rolstoelers. Daarnaast zou het ook een plek worden die de buurt en Mariahof met elkaar verbindt. Zo ontstond het idee van een picknicktafel die voor iedereen toegankelijk is. Binnen Oktober werd dit idee enthousiast ontvangen. Mensen in een rolstoel kunnen gemakkelijk aanschuiven en een praatje maken samen met familie en vrienden en mensen uit de buurt.

De rolstoeltafel is een initiatief van de cliëntenraad van Mariahof en Stichting Natuurpad Hoevenhei uit Reusel. Samen met een aantal vrijwilligers uit Reusel hebben zij dit project gerealiseerd. Mede door financiële steun van Onze Fons, Steunfonds van Oktober.

Heb jij nu ook zo’n mooi project of ben je benieuwd naar de andere projecten van Onze Fons? Neem dan een kijkje op de donatiepagina: https://www.zorginoktober.nl/doneren/