Brei jij mee aan de
langste sjaal van Nederland?

Voor kwetsbare ouderen kan een beetje warmte en aandacht al een groot verschil maken. Om onze cliënten met warmte te verbinden gaan we daarom samen breien aan de langste sjaal ooit gebreid in Nederland. Ons doel is om het record van 7,2 kilometer te verbreken. 

Oktobertrui, -muts en -sjaal gebreid

Vrijwilligers van de handwerkclub hebben met onderdelen van de langste sjaal van Nederland een echte Oktobertrui, -muts en -sjaal gebreid. Dit hebben ze gedaan ter ere van Warmetruiendag op vrijdag 10 februari 2023. Fijn dat de onderdelen op deze manier hergebruikt kunnen worden!

104 dozen gebreide spullen naar Oekraïne

Met dank aan onze vrijwilligers van de handwerkclub zijn er maar liefst 104(!) dozen met gebreide sjaals, dekens, kindertruien en mutsen gemaakt en opgehaald. De spullen worden gebracht naar Oekraïne en zijn onder andere gemaakt van onderdelen van de langste sjaal van Nederland. Het bezorgt de vrijwilligers een fijn gevoel dat de ‘langste sjaal’ op deze manier een mooie bestemming krijgt.

De langste sjaal van Nederland!

Onze oudste breister, mevrouw van der Staay van 100 jaar en onze jongste breister, Kim Panken van 10 jaar, maakten op dinsdag 5 oktober de lengte van onze gebreide sjaal bekend. Het oude record stond op 7,2 kilometer. Met ruim 7,7 kilometer gebreide sjaal hebben we een nieuw Nederlands record te pakken. Dankjewel en proficiat aan iedereen die aan onze sjaal heeft bijgedragen!

Meten maar!

Op woensdag 8 september 2021 hebben we alle stukken sjaal gemeten en bij elkaar opgeteld. Bekijk hier het leuke filmpje dat we daarvan hebben gemaakt.

Breifans in de huizen van Oktober

De fanatieke breiclubs in onze huizen zijn er druk mee geweest. Ruim twee jaar is er gebreid aan onze sjaal. Je kon je stukken gebreide sjaal inleveren tot en met 25 juli 2021 op één van onze locaties.

Richtlijnen sjaal

  • 30 cm breed
  • Lengte naar eigen invulling, het liefst niet langer dan 2 m. Meerdere korte stukken mag ook.
  • De kleur van jouw gebreide stuk sjaal maakt niet uit. Heb je kleuren van Oktober? Dan is dat extra leuk!
  • Stukken sjaal mogen niet in de winkel gekocht worden. Ook mogen er geen ‘oude’ sjaals gebruikt worden.
  • Iedereen mag mee breien. Cliënten, vrijwilligers, medewerkers, bedrijven, kinderen, scholen, buren, ooms, tantes, echt iedereen.
  • Breng je zelfgebreide (stukje) sjaal naar jouw dichtstbijzijnde Oktober huis toe. We zorgen dan dat het bij de breiclubs terecht komt.

 

Wol-act tijdens lancering Oktober

Tijdens de lancering van de nieuwe naam Oktober op 20 mei jl. had wol ook al een belangrijke rol. Alle aanwezigen werden gevraagd om de verbinding op te zoeken, namelijk door bollen wol naar elkaar te gooien. Hierdoor ontstond er een sterk netwerk van miljoenen lijnen. Dit netwerk of deze verbinding staat symbool voor de kracht van Oktober. We doen het samen. Net zoals het breien van de langste sjaal van Nederland.

Een sjaal vol verhalen, draag je steekje bij

Iedereen kon zijn of haar ‘steekje’ bijdragen door een kort stukje sjaal te breien, een lang stukje sjaal te breien, je eerste stukje sjaal te breien of iemand te leren breien!

Maar met natuurlijk een gezellig gesprek met bijvoorbeeld onze cliënten tijdens het breien draag je ook al bij aan een warme sfeer. Of je nu thuis aan het breien bent met je familie of tijdens de lunch met je collega’s, alles is welkom.

De langste sjaal van Nederland
Op zondagmiddag brei-les van mijn moeder 
Zakken vol breigaren

Meer dan één steekje bijdragen
in de zorg?

Werken bij Oktober is werken bij een organisatie met lef en hart voor mensen. We zetten ons elke dag in om het leven van ouderen een stukje beter te maken. Als medewerker krijg je alle kansen om jezelf te ontwikkelen. Bij Oktober zorgen we voor elkaar!

Vind jouw nieuwe job