Wie is Onze Fons? Fons maakt extraatjes mogelijk

Met jouw hulp maakt Onze Fons extraatjes voor bewoners en cliënten van Oktober mogelijk. Onze Fons werft en beheert donaties om bijzondere projecten te kunnen uitvoeren. Projecten die bijdragen aan het woon- en leefplezier van bewoners en cliënten van Oktober en daarbij ook aan het werkplezier van medewerkers van Oktober. Onze Fons is per 1 januari 2023 de opvolger van Stichting Steunfonds RSZK.
Doneer direct

Help jij Fons mee?
Lopende donatieprojecten

Hieronder zie je de lopende donatieprojecten waarvoor Onze Fons spaart. Help jij Onze Fons mee om deze projecten mogelijk te maken voor de bewoners?
Elke gift, groot of klein, is welkom. Alvast heel erg bedankt!

Oktober

Algemene gift

Wil je een gift doen om bij te dragen aan extraatjes voor bewoners en cliënten, maar maakt het je niet uit voor welk project je gift wordt ingezet?


Wil je een bijzondere gift doen of heb je vragen over een gift? Dan kun je contact opnemen met het bestuurssecretariaat. Contactgegevens vind je onderaan de pagina.

Heb jij ook zo’n leuk project? En voldoet dit aan de voorwaarden?

Signaleer jij een behoefte aan een voorziening, aankoop of activiteit die niet via de normale zorg- en dienstverlening van Oktober kan worden ingevuld? Dan kun je Onze Fons vragen om er een donatieproject van te maken via onderstaand formulier. Een donatieproject moet bijdragen aan het woon- en leefplezier van bewoners en cliënten van Oktober. Lees eerst de voorwaarden van Onze Fons.
Voorwaarden van Onze Fons

Vul je gegevens in enwe nemen contact met je op.

  Versturen

  Wat kun je nu verwachten?
  Jouw aanvraag

  • Toetsen aanvraag
   Na ontvangst van je aanvraag toetsen de collega's van Oktober of je aanvraag voldoet aan de voorwaarden van Onze Fons. Misschien is er daarvoor wat meer afstemming nodig met jou.
  • Aanvraag naar Raad van Toewijzing
   Wanneer je aanvraag aan alle voorwaarden voldoet gaat de aanvraag naar de Raad van Toewijzing van Onze Fons. De Raad van Toewijzing komt vier keer per jaar bij elkaar, dus het kan even duren voordat er een besluit wordt genomen.
  • Terugkoppeling besluit
   We nemen contact met je op. We gaan kijken of je aanvraag meteen wordt goedgekeurd, wordt afgekeurd of dat je project een plekje op de donatiepagina krijgt.
  • Donatieproject op website
   Kleinere bedragen kan Onze Fons meteen toekennen. Grotere bedragen sparen we samen bij elkaar via een donatieproject op de website. Wanneer het spaardoel is bereikt gaan we de uitvoering plannen.
  • Realisatie project
   Een afgerond project vieren we samen met bewoners, cliënten en betrokkenen en er verschijnt een verslag op de website.

  Heb je vragen of wil je een
  bijzondere gift doen?

  Neem contact op met het Bestuurssecretariaat

  Raad van Toewijzing
  Wie zijn dat?

  Onze Fons heeft geen eigen personeel in dienst. Er is een Raad van Toewijzing die het fonds beheert onder verantwoordelijkheid van de Raad van Bestuur. De Raad van Toewijzing bestaat uit Tonny de Groot, Anja van Lier en Jan Evers. De leden van de Raad van Toewijzing zijn maatschappelijk betrokken en hebben een sterke binding met de missie en visie van Oktober. De leden opereren vrijwillig en ontvangen geen bezoldiging voor hun werkzaamheden. Op deze manier houden we de kosten laag en worden alle middelen besteed aan de doelstelling van Onze Fons.

  member_img
  Tonny de Groot
  Lid
  member_img
  Anja van Lier
  Lid
  Jan Evers
  Lid
  ANBI-status van Onze Fons

  Onze Fons maakt gebruik van de ANBI-status van Oktober. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang. Om aangewezen te worden als ANBI moet een instelling aan een aantal voorwaarden voldoen.