Meer weten over werken en leren?

Wil jij graag meer weten over de mogelijkheden van een Werken & Leren traject bij Oktober? Bekijk hier de vragen die door andere geïnteresseerden vaker aan ons gesteld zijn.

Staat je vraag er niet tussen? Dan neem je gewoon contact met ons op! Bel of mail met onze collega’s van recruitment.  Vind je het leuk om eens te kletsen met iemand die nu een Werken & Leren traject volgt? Dan regelen wij een speeddate met je toekomstige collega!

icon-mail-smallrecruitment@zorginoktober.nl

icon-phone-small088-2486133

icon
Voor welke BBL-trajecten kun je bij Oktober terecht?

Oktober biedt werkplekken voor de BBL-trajecten MBO 3 Verzorgende 3IG en MBO 4 Verpleegkunde.

icon
Wat zijn de toelatingseisen om aan een BBL-traject te starten?

Voor de opleiding MBO 3 Verzorgende 3IG heb je minimaal nodig: diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of; overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of; diploma mbo-niveau 2. Voor de opleiding MBO 4 Verpleegkunde heb je minimaal nodig: diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of; overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of; diploma mbo-niveau 2 of niveau 3.

icon
Op welke momenten kun je instromen?

De instroommomenten zijn twee keer per jaar namelijk in februari en in september. Voor de opleiding Verzorgende 3 IG/Maatschappelijke Zorg is het soms mogelijk tussentijds in te stromen. Dit is afhankelijk van of er nog ruimte is in de klas. De opleider bekijkt dan of dit mogelijk is.

icon
Wordt de opleiding betaald door Oktober?

Oktober betaalt de opleiding. Besluit je vroegtijdig met de opleiding te stoppen of verlaat je binnen een bepaalde periode de organisatie, kan er een terugbetalingsregeling van toepassing zijn.

icon
Hoe is de verhouding werken en leren?

Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor 24 - 28 uur per week. Daarnaast ga je 1 x per week naar school.

icon
Hoe hoog is mijn salaris als ik start met de opleiding?

De salariëring is volgens CAO VV&T. In de vacaturetekst kun je terugvinden wat het salaris is tijdens je BBL-traject. Na het behalen van je diploma word je ingedeeld volgens de functiegroep VVT. Het is mogelijk een proefberekening van je salaris te laten maken.

icon
Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Via de site www.werkenbijoktober.nl maak je een keuze uit een van de vacatures. Je levert via de sollicitatielink je gegevens bij ons aan inclusief een up to date cv en uitgebreide motivatie. Een van onze recruiters neemt dan binnen enkele dagen telefonisch contact met je op om je sollicitatie te bespreken. Vervolgens maak je een online assessment en word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Daarnaast zorg je zelf voor het aanmelden bij de opleiding.

icon
Kan ik de opleiding versneld doorlopen?

Dit is afhankelijk van je vooropleiding en de resultaten die je tijdens je opleiding behaalt. Aan het begin van de opleiding wordt al snel duidelijk of je het traject versneld kunt doorlopen.

icon
Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden?

Werken in de zorg betekent werken in onregelmatige werktijden. Het is dus belangrijk dat je flexibel bent en bereid bent zowel dag- als avonddiensten te werken en ook in het weekend en met feestdagen. Heb je geen rijbewijs en auto? Kijk dan eerst even of onze locaties met het openbaar vervoer makkelijk vanuit jouw woonplaats bereikbaar zijn.

Benieuwd naar het Lefgozers traject?
In 1,5 jaar de opleiding Verzorgende niveau 3 afronden?

Je kunt je NU inschrijven voor het Lefgozer-traject dat vanaf maart/april 2021 van start gaat. Je volgt een verkort leer-werktraject waarin je in achttien maanden opgeleid wordt tot Verzorgende IG.

Werkervaring in de zorg of een zorgdiploma zijn niet vereist. Een hart voor de zorg, de zin om een nieuw en schitterend vak te leren en een gezonde dosis lef wel! Vanaf de start ontvang je een marktconform salaris en je bent na diplomering verzekerd van een baan. Heb je hier vragen over? Lees dan verder op www.lefgozer.nu en meld je aan.