Een leerwerktraject bij Oktober Iets voor jou?


Voor welke BBL-trajecten kun je bij Oktober terecht?
Oktober biedt werkplekken voor de BBL-opleidingen tot Helpende Plus zorg en welzijn, Verzorgende IG en Verpleegkundige.


Wat zijn de toelatingseisen om aan een BBL-traject te starten?
Je kunt met het zij-instroomtraject tot Helpende Plus starten als je 21 jaar of ouder bent, een MBO2 werk- en denkniveau en één van de volgende diploma's hebt: diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig, of; diploma mbo niveau 1 (entreeopleiding), of een overgangsbewijs van 3 havo/ vwo naar leerjaar 4 of; een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Voor de opleiding tot Verzorgende IG (niveau 3) heb je minimaal nodig: diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of; overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of; diploma mbo-niveau 2. Voor de opleiding tot Verpleegkundige (niveau 4) heb je minimaal nodig: diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of; overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of; diploma mbo-niveau 2 of niveau 3.


Op welke momenten kun je instromen?
De instroommomenten voor de reguliere trajecten zijn twee keer per jaar namelijk in februari en in september. Voor de opleiding Verzorgende 3 IG is het soms mogelijk tussentijds in te stromen. Dit is afhankelijk van of er nog ruimte is in de klas. De opleider bekijkt dan of dit mogelijk is. De zij-instroomtrajecten starten op verschillende momenten. Neem contact op met opleidingen om hiernaar te informeren.


Wordt de opleiding betaald door Oktober?
Oktober betaalt de opleiding. Besluit je vroegtijdig met de opleiding te stoppen of verlaat je binnen een bepaalde periode de organisatie, kan er een terugbetalingsregeling van toepassing zijn.


Hoe is de verhouding werken en leren?
Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst voor minimaal 24 uur per week. Daarnaast ga je 1 x per week naar school.
Benieuwd naar het Lefgozer-traject?
In 1,5 jaar de opleiding Verzorgende IG afronden?
Je kunt je inschrijven voor het Lefgozer-traject. Je volgt een verkort leer-werktraject waarin je in achttien maanden opgeleid wordt tot Verzorgende IG.
Werkervaring in de zorg of een zorgdiploma zijn niet vereist. Een hart voor de zorg, de zin om een nieuw en schitterend vak te leren en een gezonde dosis lef wel! Vanaf de start ontvang je een marktconform salaris en je bent na diplomering verzekerd van een baan. Heb je hier vragen over? Lees dan verder op www.lefgozer.nu en meld je aan.



Hoe hoog is mijn salaris als ik start met de opleiding?
De salariëring is volgens CAO VV&T. In de vacaturetekst kun je terugvinden wat het salaris is tijdens je BBL-traject. Na het behalen van je diploma word je ingedeeld volgens de functiegroep VVT. Het is mogelijk een proefberekening van je salaris te laten maken.


Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?
Via de site www.werkenbijoktober.nl maak je een keuze uit een van de vacatures. Je levert via de sollicitatielink je gegevens bij ons aan inclusief een up to date cv en uitgebreide motivatie. Een van onze opleidingscoördinatoren neemt dan binnen enkele dagen telefonisch contact met je op om je sollicitatie te bespreken. Afhankelijk van het gekozen traject, maak je vervolgens maak je een online assessment of een AMN scan en word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Daarnaast zorg je zelf voor het aanmelden bij de opleiding.


Kan ik de opleiding versneld doorlopen?
Dit is afhankelijk van je vooropleiding en de resultaten die je tijdens je opleiding behaalt. Aan het begin van de opleiding wordt al snel duidelijk of je het traject versneld kunt doorlopen.
Maak jij de SwitchZ?
Denk jij erover na een carrièrestap te maken naar de ouderenzorg?
Wil jij de SwitchZ maken naar de ouderenzorg, maar heb je nog niet het juiste diploma?
SwitchZ biedt de oplossing! Het SwitchZ traject is een verkort werk-leertraject waar je binnen 33 maanden je opleiding Verpleegkunde (niveau 4) kunt behalen. Ervaring, achtergrond of opleiding in de zorg is niet verreist, wel passie voor de zorg!
Wat bieden we jou: Vanaf aanvang marktconform salaris; 100% vergoeding van de opleiding; baangarantie na diplomering; persoonlijke begeleiding.
Waar wacht je nog op? Maak de carrière SwitchZ! Meld je aan via www.switchz.nl


Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden?
Werken in de zorg betekent werken op onregelmatige werktijden. Het is dus belangrijk dat je flexibel bent en bereid bent zowel dag- als avonddiensten te werken en ook in het weekend en met feestdagen. Heb je geen rijbewijs en auto? Kijk dan eerst even of onze locaties met het openbaar vervoer makkelijk vanuit jouw woonplaats bereikbaar zijn.



Met welke opleidingsinstituten werkt Oktober samen?
We werken samen met verschillende opleiders voor de leerwerktrajecten. Voor de reguliere en flexibele BBL-trajecten werken we samen met onder andere Summa, ROC Tilburg, KW1C, Zorgcollege, Fontys en Avans. Voor het Lefgozer-traject - een verkorte mbo-opleiding tot Verzorgende IG van 18 maanden - werken we samen met Summa. Voor het Switchz-traject -een verkorte mbo-opleiding tot verpleegkundige niveau 4 van 33 maanden - werken we samen met bureau G&D. Ook voor de verkorte mbo-opleiding tot Helpende Plus Zorg en Welzijn voor zij-instromers van 14 maanden werken we met bureau G&D. Voor de verkorte mbo-opleiding tot Woonzorgbegeleider (Verzorgende IG/ Begeleider maatschappelijke zorg) van 24 maanden werken we samen met KW1C.
heb je nog meer vragen?
Janny en Era van Opleidingen gaan graag met je in gesprek!
Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van een Verzorgende? Hoe combineer je studie met werken? Hoe bevalt het werken bij Oktober? Wat is precies het verschil tussen Verzorgende en Verpleegkundige? Past een regulier of een versneld traject beter bij me? Allemaal vragen waar je misschien tegenaan loopt bij het kiezen van een leerwerkplek. Bel of mail met Opleidingen. Janny of Era gaan graag met je in gesprek!