• Onze visie.

Onze visie Oud worden op een manier die bij je past

Elk mens is uniek en heeft een eigen verhaal. Je bepaalt zelf de richting van je leven en de zorg en ondersteuning die daarbij nodig is. Daarbij gaan we uit van wat je wil en van hetgeen je zelf nog kan. En wat wij je kunnen bieden. Kwaliteit van leven, daar gaan we voor. Dus de medewerkers en vrijwilligers van Oktober doen er alles aan om dit samen met de bewoner of cliënt en diens familie en vrienden te bereiken. Het welbevinden van onze bewoner en cliënt is het domein van ons allemaal.
Iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Een leven blijft veranderen en je wensen veranderen mee. We bieden je ondersteuning en zorg om ouder te worden op een manier die bij je past. Dat doen we op de Brabantse manier, met oprechte interesse en warme zorg.

Je bepaalt zelf de richting van je leven

Oud worden op de manier die bij je past. Iedereen uniek en op zijn of haar eigen ritme. We bepalen samen welke zorg, wanneer, waar, hoe en door wie deze wordt gegeven. Zo voer je regie over je eigen leven.

Denken in mogelijkheden

Wij gaan uit van positieve gezondheid. Dus, wat kan wel? Dat betekent dat wij niet zomaar zorgtaken, zoals eten maken of boodschappen doen, overnemen. Nee, we willen graag jou en je familie en vrienden stimuleren om zoveel mogelijk zelf te blijven doen. We luisteren naar je verhalen, wensen en behoeften en gaan daarmee met jou aan de slag. Of het nu gaat om gezelschap, nog genieten van je hobby of een wens die je nog in vervulling wilt laten gaan; samen zorgen we ervoor dat je hier de kans voor krijgt. Waar nodig, werken we samen met een van onze partners.

Samen beslissen

We bespreken de mogelijkheden en de risico’s en komen samen tot keuzes. Wij doen er vervolgens alles aan om dat samen te realiseren. Je kunt hierbij rekenen op persoonlijk contact en echte aandacht. Wat het beste past, hangt af van wat je belangrijk vindt. Een goed gesprek is de basis voor goede zorg en ondersteuning. Daarom bespreken we samen de mogelijkheden en wat deze betekenen voor jouw leven.