• Eerstelijnsverblijf.

Tijdelijke opname als u even niet thuis kunt wonen.

Soms verandert uw thuissituatie zodanig dat het voor u tijdelijk niet mogelijk is om zelfstandig thuis te wonen. Bijvoorbeeld omdat u na een ziekenhuisopname of ongeval eerst nog moet aansterken, door ziekte, of door het wegvallen van een mantelzorger. Wanneer de thuiszorg deze zorg niet kan opvangen, kunt u tijdelijk bij Oktober verblijven. Dit noemen we kortdurend verblijf of Eerstelijnsverblijf (ELV).

Voor wie?

Onze zorg op deze kamers is erop gericht dat u weer terug kunt naar uw thuissituatie. U komt in aanmerking voor een kortdurend verblijf als het mogelijk is dat u binnen zes weken weer terugkeert naar uw normale thuissituatie. U mag niet in het bezit zijn van een Wlz-indicatie. Dan gelden andere regels. Hierover kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgadvies.

Hoe vraag ik dit aan?

Neem contact op met uw huisarts of behandelend arts/specialist en bespreek deze noodzaak. De arts neemt dan contact met ons op of we een kortdurende verblijfkamer vrij hebben en zet het verder in gang.

Wat zijn de kosten?

Uw zorgverzekeraar vergoedt het verblijf, vanuit de Eerstelijnsverblijf indicatie die is opgesteld in samenwerking met uw behandelend arts.

Hier kunt u terecht voor een kortdurend verblijf

Kerkebogten en Kempenland

In totaal hebben we zeven appartementen die geschikt zijn voor een kortdurend verblijf. Twee appartementen op Kerkebogten (Eersel) en vijf op Kempenland (Bladel).

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Jouw verhaal, onze zorg.

Wanneer je ouder wordt, verandert je leven. Er is nog zoveel wat je eigenlijk wilt doen en waarvan je wilt genieten. Maar je kunt niet meer alles zelf en moet vaker om hulp vragen. Soms is hulp alleen niet meer voldoende en moet je misschien je eigen, vertrouwde thuis achter je laten. Of elkaar zelfs loslaten. Dan is Oktober er voor jou.

Of het nu gaat om hulp in het huishouden of intensieve verpleging. Bij je thuis of in één van onze huizen. Wij bieden je de ondersteuning en zorg die je helpt om ouder te worden op een manier die bij je past. En dat doen we op de Kempische manier, met oprechte interesse en zonder aannames.