• Eerstelijnsverblijf

Tijdelijke opname als u even niet thuis kunt wonen.

Soms verandert uw thuissituatie zodanig dat het voor u tijdelijk niet mogelijk is om zelfstandig thuis te wonen. Bijvoorbeeld omdat u na een ziekenhuisopname of ongeval eerst nog moet aansterken, door ziekte, of door het acuut wegvallen van een mantelzorger. Wanneer de thuiszorg deze zorg niet kan opvangen, kunt u mogelijk tijdelijk bij Oktober verblijven. Dit noemen we kortdurend verblijf of Eerstelijnsverblijf (ELV).

Voor wie?

U komt in aanmerking voor een kortdurend verblijf als het mogelijk is dat u binnen zes weken weer terug kunt keren naar uw thuissituatie. Onze zorg op deze kamers is erop gericht dat u weer terug kunt naar uw eigen omgeving. U mag echter niet in het bezit zijn van een Wlz-indicatie. Dan gelden andere regels.

Hoe vraag ik dit aan?

Neem contact op met uw huisarts of behandelend arts/specialist en bespreek de noodzaak voor uw tijdelijk verblijf. De arts neemt dan contact met op met afdeling Zorgadvies van Oktober en overleg over er een kortdurende verblijfkamer vrij is en pakt het daarna verder met u op.

Wat zijn de kosten?

Uw zorgverzekeraar (indien deze bij Oktober is gecontracteerd) vergoedt het verblijf, vanuit de Eerstelijnsverblijf indicatie die is opgesteld in samenwerking met uw behandelend (huis)arts.

Hier vindt u een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars bij Oktober in 2024.

Hier kunt u terecht voor een kortdurend verblijf

Kerkebogten en Kempenland

In totaal hebben we vijf appartementen die geschikt zijn voor een kortdurend verblijf. Eén appartement bij Kerkebogten (Eersel) en vier bij Kempenland (Bladel).

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Jouw verhaal, onze zorg.

Wanneer je ouder wordt, verandert je leven. Er is nog zoveel wat je eigenlijk wilt doen en waarvan je wilt genieten. Maar je kunt niet meer alles zelf en moet vaker om hulp vragen. Soms is hulp alleen niet meer voldoende en moet je misschien je eigen, vertrouwde thuis achter je laten. Of elkaar zelfs loslaten. Dan is Oktober er voor jou.

Of het nu gaat om hulp in het huishouden of intensieve verpleging. Bij je thuis of in één van onze huizen. Wij bieden je de ondersteuning en zorg die je helpt om ouder te worden op een manier die bij je past. En dat doen we op de Kempische manier, met oprechte interesse en zonder aannames.