• Terminale zorg & hospice.

Zorg in de laatste levensfase.

Als genezing niet meer mogelijk is, worden er andere eisen aan de verzorging gesteld. Kan deze zorg niet meer thuis plaatsvinden, of wil men deze laatste levensfase niet thuis doorbrengen, dan is de hospice bij Merefelt, een huis van Oktober, een goed alternatief.
Bekijk de folder

Zorg in de laatste levensfase

De zorg in hospice Merefelt is niet gericht op genezing, maar op het verminderen van lijden en het bieden van de best mogelijke kwaliteit van leven in de laatste levensfase. Deze zorg is meer dan pijnbestrijding en richt zich op de zorg voor de mens zelf in zijn of haar ziekte. Samen met u en uw naasten zoeken we naar een draaglijk en natuurlijk levenseinde.

Voor wie?

In hospice Merefelt kunnen ernstig zieke mensen vanaf 18 jaar verblijven, met een geschatte levensverwachting van minder dan drie maanden. Bij mensen met een dementieel beeld of psychische achtergrond wordt per persoon gekeken of opname mogelijk is.

Bezoek is altijd welkom

Familie en vrienden zijn in principe 24 uur per dag welkom, mits dit niet de rust, privacy en veiligheid van onze gasten verstoord. Als het nodig of wenselijk is, kan een van uw naasten ook blijven slapen.

Zorg met een lach en een traan

Wij vinden het belangrijk om uw naasten te betrekken bij het zorgproces, voor u maar ook voor hen. Uw naasten beleven ook een zware tijd. Daarom bieden we ook hen steun. In onze familiekamer kan men samenkomen, zich even terugtrekken of iets koken in de keuken.

Een kijkje nemen of meer informatie?

Wilt u een keer een kijkje komen nemen in het hospice? Dat kan. Maak dan een afspraak. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Jouw verhaal, onze zorg.

Wanneer je ouder wordt, verandert je leven. Er is nog zoveel wat je eigenlijk wilt doen en waarvan je wilt genieten. Maar je kunt niet meer alles zelf en moet vaker om hulp vragen. Soms is hulp alleen niet meer voldoende en moet je misschien je eigen, vertrouwde thuis achter je laten. Of elkaar zelfs loslaten. Dan is Oktober er voor jou.

Of het nu gaat om hulp in het huishouden of intensieve verpleging. Bij je thuis of in één van onze huizen. Wij bieden je de ondersteuning en zorg die je helpt om ouder te worden op een manier die bij je past. En dat doen we op de Kempische manier, met oprechte interesse en zonder aannames.