• Mantelzorgondersteuning

Ondersteuning voor jou en voor je naaste

Wanneer je partner, vader of moeder ouder wordt, verandert er veel in hun leven. Ze kunnen niet meer alles zelf en hebben wat vaker hulp nodig. We begrijpen dat er ook als mantelzorger veel op je afkomt. Er wordt vaker een beroep op je gedaan. Soms kun je daarbij wel wat hulp gebruiken. We bieden jou en je naaste daarom graag ondersteuning om ervoor te zorgen dat jullie zo goed mogelijk je leven thuis voort kunnen zetten zoals je het gewend bent. Voor mantelzorgondersteuning heb je geen zorgindicatie nodig.
Oktober is expert
op gebied van kwetsbare ouderen in de regio
Medewerkers zijn
opgeleide thuisondersteuners
We bieden ondersteuning
op de Kempische manier
Mantelzorgondersteuning

op maat

Oktober biedt mantelzorgondersteuning op maat, afgestemd op de wensen en behoeften van jou en je naaste. Eenmalig of op vaste momenten in de week.

Jij of je naaste hebben geen zorgindicatie nodig om gebruik te maken van de ondersteuning.

Wanneer je contact met ons opneemt, bespreken we samen de mogelijkheden om jouw ondersteuningsvraag op te lossen. En kunnen we het niet zelf? Dan werken we samen met partners in de regio.

In en om

het huis

De mantelzorgondersteuner kan ondersteunen bij dagelijkse taken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Samen boodschappen doen;
 • Samen koken;
 • Vermaak, zoals een spelletje of een boek voorlezen.
Onbezorgd

naar een afspraak

Een afspraak in het ziekenhuis of wil je naaste graag bij iemand op bezoek? Maar het lukt je niet om hem of haar te brengen? De mantelzorgondersteuner kan begeleid vervoer aanbieden, zodat je naaste onbezorgd naar de afspraak kan.

 

Samen

op pad

Misschien wil je naaste een nieuwe hobby uitoefenen, zoals diamond painting of een instrument bespelen. Of gaat hij of zij graag samen naar een museum of theater. De mantelzorgondersteuner kan hierbij gezelschap bieden, door samen op pad te gaan. Dat geeft jou ook een moment om even iets voor jezelf te doen.

 

Oogje in het zeil

service

Onze mantelzorgondersteuners kunnen een oogje in het zeil houden als je wat verder van je naaste woont, aan het werk bent of op vakantie gaat. Afhankelijk van de vraag, maken we afspraken, dit kan zijn door dagelijks even binnen te lopen, op gezette tijden te bellen of gedurende een week vaste momenten te plannen.

Waar levert Oktober

mantelzorgondersteuning?

Oktober biedt mantelzorgondersteuning in de volgende gemeenten:

 • Gemeente Reusel – De Mierden
 • Gemeente Bladel
 • Gemeente Eersel
 • Gemeente Bergeijk
 • Gemeente Veldhoven
 • Gemeente Aalst-Waalre
 • Gemeente Heeze-Leende
 • Gemeente Valkenswaard
 • Gemeente Oirschot
Wat zijn

de kosten?

Mantelzorgondersteuning wordt aangeboden vanaf €34,50 per uur. Er is een extra toeslag voor avonden, weekenden en feestdagen.

Heeft u

interesse?

Neem dan contact op met de Servicedesk van Oktober via servicedesk@zorginoktober.nl of 088 245 77 95. Op basis van de vraag en behoeften van jou en je naaste wordt een maatwerkoplossing voorgesteld.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van mantelzorgondersteuning? Neem dan contact op met onze collega’s van de Servicedesk via servicedesk@zorginoktober.nl of bel naar 088 245 77 95. We gaan graag met je in gesprek.