• Activiteiten in de wijk.

Samen activiteiten ondernemen

Woont u in de wijk en bent u op zoek naar een invulling voor uw zinvolle dag? Wij kijken met team welzijn graag met u mee om u verder op weg te helpen. Zo bieden we beweeglessen aan in verschillende gemeentes, maar werken we ook samen met partners om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

Beweeglessen in de wijk
Een gevarieerd aanbod

Wij bieden een breed aanbod in beweegactiviteiten, speciaal voor senioren. De activiteiten worden verzorgd door deskundige trainers.

Bewegen

voor ouderen

Gezondheid, fitheid en contact met leeftijdgenoten is de basis van Bewegen voor Ouderen in de Wijk. Onder de begeleiding van een opgeleide docent krijgt u allerlei oefeningen voor coördinatie, balans, lenigheid en kracht. De les is in uw eigen omgeving en wordt afgesloten met de hele groep, waarbij de lachspieren ook worden gebruikt.

Wereld dansen

Een lerares leert u allerlei volksdansen uit verschillende landen en culturen, op bijbehorende traditionele muziek.

Fitgym

Dames en heren die samen anderhalf uur met elkaar in een sporthal actief zijn. Conditie, kracht, lenigheid en coördinatie zijn elementen die door een gediplomeerde docent tijdens de gezamenlijke warming-up op een leuke manier aan de orde komen. Daarna komen sport en spelvormen en vervolgens oefeningen op matjes. Als afsluiting met elkaar een half uur badminton, mini-tennis of tafeltennis. Beginners krijgen daarbij individueel aanwijzingen en tips van de docent, als daar belangstelling voor is.

Interesse in

een beweegles?

  • Een overzicht van alle beweeglessen in Veldhoven vindt u hier.
  • Een overzicht van alle beweeglessen in Bladel, Duizel, Eersel, Reusel, Steensel, Westerhoven, Vessem en Luyksgestel vindt u hier.
  • U kunt zich aanmelden voor de beweeglessen via een inschrijfformulier. Een inschrijfformulier is verkrijgbaar bij de trainer.
Samenwerkingspartners

Samen invulling geven aan een zinvolle dag
Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, werken wij samen met partners

  • Stichting Kempen in beweging: een stichting die is ontstaan uit de ambities van het regionaal sport- en beweegakkoord in de gemeenten Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden. Hier vind je de activiteiten die Oktober aanbiedt, maar ook activiteiten van andere aanbieders. https://www.kempeninbeweging.nl/
  • Uniek sporten is een programma van Fonds Gehandicaptensport en 330 gemeenten in samenwerking met NOC*NSF, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Nederlandse Loterij en Rabobank. Daarnaast helpen zij verenigingen met het starten van aangepast sportaanbod, werken ze individuele beweegvragen uit en zetten ze zich in de gemeente in voor inclusiviteit in de sport.
  • NOC/NSF De missie van NOC*NSF is Nederland te verbinden en te inspireren met de kracht van sport.
  • Oktober realiseert in samenwerking met NOC*NSF, Stichting Kempen in Beweging, leefstijlcoaches en Uniek Sporten een nieuw wekelijks beweegaanbod vanaf maandag 18 september. Vanaf 18 jaar ben je welkom in de groepen.

Wilt u meer informatie ontvangen?Stel uw vraag hier en wij nemen contact met u op.

    Versturen