• “Als ik de opleiding niet had gedaan, bleef ik niet doorwerken na mijn pensioen.” .

Will versterkt team Oktober sinds 2020. Eerst als groepsassistente, en nu als Helpende Plus. Hiervoor heeft ze een doorstroomtraject gevolgd. En ze vindt het zó leuk, dat ze zelfs blijft doorwerken na haar pensioen.

Switch naar ouderenzorg

Jarenlang heb ik gewerkt als huishoudelijke hulp bij een andere organisatie. Totdat iemand mij de tip gaf om als groepsassistente te gaan werken bij Oktober. En dat werk vond ik heel leuk. Op een gegeven moment kregen we in de zomervakantie een training ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen). En hier haalde ik echt voldoening uit. Toen de training ophield vond ik dit erg jammer.

Doorstromen naar Helpende Plus

Mijn teammanager vroeg me daarom of ik de opleiding tot Helpende Plus wilde gaan volgen. Ik heb wel even getwijfeld om het te doen, vanwege mijn leeftijd (66). Maar ik ben heel blij dat ik het toch gedaan heb. Een keer in de twee weken ging ik naar school voor een jaar lang. In het begin van de opleiding werkte ik boventallig als Helpende Plus. Al met al is de opleiding me alles meegevallen.

Aansluiten bij de bewoners

Het één-op-één contact met de bewoners vind ik heel waardevol in mijn werk op een somatische afdeling. Het voeren van een goed gesprek met iemand. Je krijgt zo toch een bijzondere band met bewoners. Jij ziet ze op hun kwetsbaarst en daarom probeer ik alles zo respectvol mogelijk te doen. De bewoners zijn me heel dankbaar. Het is fijn dat ik ze kan begeleiden in de laatste fase van hun leven. Daarom probeer ik goed te kijken naar de behoeften van de bewoners. Wil een bewoonster haar haren in de krul? Dan zorgen we daar samen voor.

Na mijn pensioen werk ik door

Er is één ding wat ik jammer vind. En dat is dat ik er niet eerder aan begonnen ben. Ik had nooit verwacht dat ik het zó leuk zou vinden. En dat ik het allemaal kon en durfde. Vroeger dacht ik altijd: ‘wat ben ik blij als ik met pensioen ben’. Maar ik vind het werk zo leuk, dat ik na mijn pensioen gewoon doorwerk. Het is een mooie stap geweest om mezelf te ontwikkelen. Door het afronden van de opleiding tot Helpende Plus, blijf ik doorwerken na mijn pensioen. Dit past veel beter bij me.

Wil jij ook van betekenis zijn voor de ouderenzorg? Je hart volgen? Maar heb je niet de juiste opleiding?

Bij Oktober hebben wij verschillende mogelijkheden om een switch naar de zorg te maken. We kijken graag samen met jou wat het beste bij je past. Een zorgopleiding is helemaal niet nodig. We kijken graag samen met jou wat je wilt betekenen in de ouderenzorg en wat jij nodig hebt om dit te kunnen doen. Neem gerust contact op met onze recruiters Sanne Hurkmans of Tineke Smets op 088-2486133 of recruitment@zorginoktober.nl.