• Bart vertelt .

De huizen van Oktober liggen vlakbij de grens met België.

Het is daarom niet ongewoon dat er ook Belgische collega’s in onze teams werken.

Toch merken we dat het soms best spannend is om als Belg in Nederland te komen werken. In deze reeks van vier verhalen delen we de ervaringen van onze Belgische medewerkers. We willen met deze verhalen laten zien dat het zo gek nog niet is om eens over de grens te kijken en dat we je bij Oktober een leuke werkomgeving kunnen bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

In deze blog lees je het verhaal van Bart. Bart werkt als Assistent Cliëntbegeleider op de Hoevenakkers, een huis van Oktober. Hij werkt al jarenlang in de Nederlandse zorg en dat bevalt hem prima. 

Bewuste keuze om als Belg in Nederland te werken

Ik heb tijdens mijn opleiding het geluk gehad om in Nederland stage te mogen lopen en dat beviel heel goed. Inmiddels werk ik sinds 2005 bij Oktober. Ik heb destijds heel bewust de keuze gemaakt om in Nederland te gaan werken. Hier is het veel gemoedelijker en iedereen is gelijk. Het is minder hiërarchisch. En de collega’s zijn altijd behulpzaam. Je kunt hier alles vragen.

Bart:

"Hier is het veel gemoedelijker en iedereen is gelijk."

De cliënt staat altijd centraal

Het werken bij Oktober spreekt Bart met name aan omdat het een grote organisatie is en daarom heel divers. Zowel voor cliënten als voor medewerkers heeft Oktober veel te bieden. ‘Bij ons staat de cliënt altijd centraal. Oktober spreekt me ook aan omdat we vaak vooroplopen met bijvoorbeeld het eerste knuffelscherm in Nederland tijdens de coronacrisis. Maar bijvoorbeeld ook met DigiZorg en digitale zorgdossiers. We zijn echt innovatief’.