• “Bij Oktober zijn we allemaal gelijk.” .

Bart komt uit België en werkt als Helpende Plus bij De Hoevenakkers, een huis van Oktober. Hij werkt al sinds 2005 bij Oktober in Nederland en dat bevalt hem heel goed. Zo goed, dat hij er niet meer weg wil!

Bewuste keuze om als Belg in Nederland te werken

Tijdens mijn opleiding heb ik het geluk gehad om in Nederland stage te mogen lopen en dat beviel heel goed. Daarom ben ik na mijn opleiding in 2005 begonnen met werken in Nederland als Helpende. Na een tijd kreeg ik de mogelijkheid om een opleiding te volgen tot Helpende Plus. Dat diploma heb ik inmiddels behaald. Dat betekent dat ik nu ook medicijnen mag geven.

We zijn hier allemaal gelijk

De sfeer is heel gemoedelijk bij Oktober. We zijn hier allemaal gelijk. Of je nu teammanager bent, arts of medewerker. We houden pauze met iedereen samen. Je voelt geen hiërarchie. En Oktober denkt goed mee met wat het beste is voor medewerkers. Dat is heel fijn.

Samen zorgen we voor iedereen

En dat samengevoel zie je ook terug in de samenwerking met familie en vrienden. Zij spelen een belangrijke rol in het leven van hun naaste. Soms helpen ze bijvoorbeeld met de persoonlijke verzorging of gaan ze samen eten. Zij kennen hun naaste immers het beste. Daarom gaan wij ook graag met ze in gesprek, bijvoorbeeld over vroeger of wat een bewoner leuk vindt om te doen. Dat is fijn om te weten als zorgprofessional.

Aansluiten bij leefwereld van de bewoner

We sluiten aan bij de leefwereld van de bewoner. Wil iemand in de ochtend graag wat langer blijven liggen? Dan luisteren we naar zijn of haar behoeften. En als iemand een keer geen zin heeft in warm eten, vraag ik of ze wat anders lusten. Dan lusten ze vaak wel een boterham of tosti. We blijven in gesprek over wat iemand graag wil en sluiten daar, waar mogelijk, bij aan.

Volgens Bart hoef je werken bij Oktober als Belg voor de afstand niet te laten: “De huizen van Oktober liggen net over de grens. Het is zeker een aanrader om hier te komen werken.