• Samen dansen: een wens die in vervulling gaat. .

”Wat boffen we toch hè.” Zo luidt één van de eerste zinnen van Gonny als ze plaatsneemt aan tafel in Dancing het Heidelicht in Mol (België). Samen met Lena & Jo, van Dagbesteding Boemerang had ze één wens: ”Nog eens dansen in het Heidelicht.”

Lena, Jo & Gonny komen al een tijdje bij Dagbesteding de Boemerang bij ’t Hofhuys, daar hebben ze elkaar leren kennen. ”Als er in ’t Hofhuys iets te doen is met muziek, dan gaan we ook vaak samen dansen. Maar nu wilden we graag een keer naar Dancing het Heidelicht.” En daar zorgde team welzijn voor. Ze werden opgehaald met de auto in Bergeijk en zijn naar Mol gereden.

Zodra je de zaal binnenkomt zijn er al veel stellen samen aan het dansen. Er hangt ook een gezellige sfeer. Een DJ praat de liedjes aan elkaar en er worden drankjes geschonken. Lena was al eens ooit bij het Heidelicht geweest toen ze jong was. ”Je zag dan vaak dezelfde mensen terugkomen.” Jo ging voor haar 18e verjaardag al dansen in Valkenswaard. Inmiddels is ze 83. En dat ze altijd van dansen hebben gehouden, dat is zeker te zien. Rustig aan gaan ze samen de dansvloer op om op verschillende soorten muziek te dansen. ”Het maakt niet uit met wie je danst”, zegt Gonny. En Lena kan dat beamen: ”Je kunt met iedereen dansen, je leert elkaar vanzelf kennen.”

En dat ze hebben genoten, dat is te zien aan de grote glimlach op hun gezicht.

Deze wens kwam voort uit de wensbox, onderdeel van het project ‘Verbinden in de regio.’ De dames hebben samen een wenskaartje ingevuld en deze in de wensbox gestopt. Toen ze hoorden dat de wens in vervulling werd gebracht, waren ze heel erg verrast.