• Het verhaal van Bianca .

"Ik ben blij dat ik op deze plek mag werken."

Het verhaal van Bianca, hbo-verpleegkundige bij Merefelt

Bianca is hbo-verpleegkundige bij Merefelt, een huis van Oktober. Zij vertelt over haar baan op de pg-afdeling.

Veelzijdige baan

Het mooie aan de rol van hbo-verpleegkundige bij Oktober is dat het zo’n ontzettend veelzijdige functie is. Ongeveer de helft van de tijd sta ik in de zorg op één van de afdelingen waar ik aan verbonden ben. Op die manier lever ik een bijdrage aan het rond krijgen van de roosters maar vooral leer ik de zorgvragers en zorgverleners goed kennen. En niet onbelangrijk, ze leren mij ook kennen. Op deze manier weet ik goed wat er speelt bij de zorgvragers en ook binnen het team. Andersom weten de mantelzorgers en de teamleden mij ook laagdrempelig te vinden. Dat is erg handig!

Verbinding tussen zorg en disciplines

De andere helft van de tijd besteed ik aan andere dingen; ik houd me bezig met het al dan niet ongevraagd adviseren van de teams, ik doe mijn best eventuele problemen te signaleren en daarop te coachen en de kwaliteit van zorg en het verbeteren daarvan heeft mijn aandacht. Tussen de bedrijven door is er regelmatig contact met de behandelende disciplines. De fysio, ergo, diëtist, psycholoog en logopedist komen natuurlijk geregeld op de afdeling maar hebben minder zicht op hoe het nu écht gaat. Het zoeken van de verbinding tussen de zorg en de disciplines is zowel mooi als uitdagend.

Prachtige afdeling

Juist omdat ik in mijn rol heel dicht bij de zorg en de dagelijkse gang van zaken sta weten veel verschillende mensen uit de organisatie me te vinden voor de meest uiteenlopende onderwerpen. Dat maakt dat agenda-management een terugkerend thema is en geen dag hetzelfde. De afgelopen tijd heb ik vanuit dit soort vragen onze pg aan verschillende mensen mogen laten zien. En dat deed me dan weer beseffen dat we eigenlijk een prachtige afdeling hebben daar achterin bij Merefelt. Met alle dagelijkse beslommeringen zou je dat soms bijna vergeten.

Bianca

Hofjes aan een omloopgang

Onze pg bestaat uit zes ‘hofjes’ waar elk twaalf of dertien mensen wonen. Vijf van deze hofjes liggen aan een zogenaamde omloopgang. Als op de omloop de deuren openstaan, en dat is gedurende de dag doorgaans het geval, kun je er letterlijk een blokje om. Je kunt blijven lopen zonder tegen een gesloten deur aan te lopen. Op de omloop is ook nog van alles te beleven. Zo is er een bushalte nagemaakt, er zijn verschillende bankjes en zithoekjes, er is een volière te zien en een mooi aquarium. Aan de muren zijn mooie versieringen en ook zogenaamde belevingen. Als klap op de vuurpijl beschikken we over een prachtige binnentuin. Of belevingstuin moet ik zeggen. Onze zorgvragers kunnen daar met hun bezoek gaan zitten, maar zeker ook zelf op ontdekking gaan.

Trots op de afdeling

Nu ik weer een aantal keer achter elkaar mocht vertellen over de indeling en aankleding van onze afdeling werd ik steeds een beetje trotser. Want natuurlijk hebben we de laatste jaren meer uitdagingen dan ons lief is, maar wat hebben we dit toch eigenlijk goed voor elkaar. Daar mogen we best wel eens extra stil bij staan. Ik ben in ieder geval blij dat ik er mag werken!