• Inge vertelt .

"Je kunt echt je steentje bijdragen"

Het verhaal van stagiaire hbo Verpleegkunde Inge

"Het leuke aan het werk in de thuiszorg is dat je echt een band met iemand kan opbouwen. Je komt bij de mensen thuis. Dat is wel heel anders dan in het ziekenhuis, waar mensen over het algemeen maar kort verblijven. "

Inge Vosters (23) vertelt over haar persoonlijk ervaringen in de thuiszorg. Inge werkt als stagiaire hbo Verpleegkunde bij ouderenzorgorganisatie Oktober en loopt dit jaar stage in het thuiszorgteam team Bladel Oost. Ze is al mbo verpleegkundige en heeft eerder veel ervaring opgedaan in het ziekenhuis.

Op een persoonlijke manier een steentje bijdragen

“Het leuke aan het werk in de thuiszorg is dat je echt een band met iemand kan opbouwen. Je komt bij de mensen thuis. Dat is wel heel anders dan in het ziekenhuis, waar mensen over het algemeen maar kort verblijven. Nu kom ik als gast in iemands privésituatie. Je weet van tevoren nooit in wat voor situatie je precies terecht komt. Je komt in huishoudens van Jan Steen, maar ook in huizen waar alles tiptop in orde is. Het fijnste aan werken in de thuiszorg is dat je mensen vooruit kan helpen die dat zelf niet meer kunnen. De mensen zijn enorm dankbaar. Je kunt zo echt een steentje bijdragen.”

Wat betekent het voor cliënten dat je er bent?

“Het geeft hen voldoening, ze kunnen op een fijne manier hun dag beginnen. Daarnaast kunnen ze met onze hulp zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met sommige cliënten heb je een extra goede band. Dat heb ik bijvoorbeeld met een specifieke mevrouw, als ik daar binnenkom staat er meteen een grote lach op haar gezicht. En dan moet ik automatisch ook lachen en dan voelt het voor ons beiden gewoon goed. ”

Zelfstandig, maar zeker niet alleen

“In het begin was het wel even wennen dat je erg zelfstandig werkt in de thuiszorg. Gelukkig zijn er regelmatig teamvergaderingen en komen we na de route met de collega’s even samen op kantoor om af te sluiten met een kopje koffie. Daarnaast is ons team een ZIN (Zorg Innovatie Netwerk) afdeling. Met een team van studenten halen we opdrachten op uit de wijkteams en vervolgens bedenken wij nieuwe oplossingen die in de wijk toegepast kunnen worden. Zo leren we van elkaar.”
Ben jij nieuwsgierig naar werken in de Thuiszorg? Bekijk dan eens onze vacatures via werkenbijoktober.nl