• Isabel vertelt .

“Die glimlach op het gezicht, dat is waar je het allemaal voor doet.”

Het verhaal van vrijwilligster Isabel

We laten je graag kennismaken met onze vrijwilligster Isabel Maas. Isabel is sinds 2013 actief werkzaam als vrijwilligster bij Floriaan. Hier gaat ze met bewoners creatief aan de slag en laat ze de bewoners genieten van muziek in de zaal. Daarnaast is ze ook lid van de klankbordgroep vrijwilligers.

Toen de ouders van Isabel bij Floriaan kwamen wonen, is ze vrij snel begonnen als vrijwilligster. Ze kon zelf geen betaald werk meer doen. Ze wilde wel graag bezig blijven, iets voor een ander betekenen en onderdeel zijn van een team.

Dat heeft ze gevonden in haar vrijwilligerswerk bij de creaclub op woensdag en bij de muziek op vrijdag. Samen met andere vrijwilligers bezorgt ze bewoners een fijne dag. “Het geeft zo’n fijn gevoel de bewoners te zien genieten. Dat ze even van de afdeling af zijn, andere gezichten en praat om zich heen hebben.”

Als vrijwilliger voelt Isabel zich onderdeel van Oktober. “Tijdens corona zijn de vrijwilligers niet vergeten en kwamen er geregeld kleinigheidjes door de brievenbus. Dat was erg attent.”

Vrijwilligster Isabel

We doen het samen

Als vrijwilligers onder elkaar hebben ze een goede band opgebouwd. Voor de 50e verjaardag van Isabel hadden de vrijwilligers samen met de bewoners speciaal voor haar een schilderij met tekeningen gemaakt. “Dat was zo’n mooie waardering voor wat ik doe, dat vergeet ik nooit meer.’’

Het werken met mensen met dementie vindt Isabel heel dankbaar om te doen. “De mensen zijn zo puur in hun gedrag, het verveelt nooit. De activiteiten die we doen passen we aan op de bewoners. Mensen wonen nu langer thuis waardoor ze pas later bij ons komen wonen.”

Klankbordgroep

Naast het begeleiden van de activiteiten met bewoners, is Isabel ook lid van de klankbordgroep vrijwilligers. “Tijdens een personeelsfeest hebben ze me benaderd en ik dacht: ik ga eens kijken wat het is. Daarna ben ik blijven plakken en ik zit er nog steeds. Het is fijn om op de hoogte te zijn van dingen die er spelen en daarover mee te denken. We zouden nog wel wat meer bekendheid mogen krijgen zodat de klankbordgroep wat meer gaat leven onder de vrijwilligers.

Als laatste een boodschap van Isabel aan mensen die nog geen vrijwilligerswerk doen: “Denk er goed over na. En als je het gaat doen, ga er dan vol voor. Het is ontzettend dankbaar om te doen!