• Jennifer vertelt .

"Als flexmedewerker heb ik veel afwisseling in mijn werk en kan ik mijn eigen werktijden indelen."

Het verhaal van Jennifer, Verzorgende 3IG in team Zorgflex bij Oktober.

We laten je graag kennismaken met Jennifer. Jennifer werkt als Verzorgende 3IG in team Zorgflex. Een volgens haar erg afwisselende baan.

Jennifer is 52 jaar en werkt als Verzorgende 3IG in Team Zorgflex. Ze werkt al sinds 2006 bij Oktober. Tussen 2008 en 2010 heeft ze de opleiding Verzorgende gevolgd bij Merefelt. Ze vertelt ons graag haar verhaal.

Opleiding in de zorg

”Ik vind het erg gezellig om met ouderen te werken. Bewoners en cliënten maken namelijk altijd wel een praatje. Ik ben begonnen als medewerker hulp bij het huishouden. Hier kon ik iets betekenen voor ouderen die het zelf niet meer kunnen. Daarnaast vonden de cliënten het altijd gezellig als ik langskwam, omdat ze vaak alleen zijn. Uiteindelijk heb ik voor een opleiding in de zorg gekozen, omdat ik altijd wel door heb willen leren.”

Werken bij verschillende huizen

”Werken bij Oktober bevalt me heel goed en ik heb veel afwisseling tijdens mijn werk, vooral als flexmedewerker. Ik kan op verschillende locaties en afdelingen werken. Deze afwisseling bevalt mij goed. Doordat ik met meerdere collega’s samenwerk, leer ik van anderen en zij weer van mij. Momenteel werk ik op Somatiek, PG en in de wijk. Op deze manier leer ik hoe ik met deze verschillende doelgroepen om kan gaan.

Afwisselende baan met flexibele werktijden

”Momenteel werk ik twintig uur per week en deze kan ik flexibel indelen. Als ik de ene week wat minder uur maak, dan maak ik bijvoorbeeld de week erna wat meer uur. Zo kan ik mijn eigen werktijden indelen. Wat ik wil meegeven is dat het een super afwisselende baan is. Daarnaast kan ik zelfstandig aan de slag en dat is iets wat ik erg fijn vind. De intercedenten en de leidinggevende van het flexbureau staan altijd voor me klaar.”

Waardering voor je werk

”Ik merk dat collega’s het echt waarderen dat er iemand is om diensten op te lossen. Ik krijg ook altijd het gevoel dat ik er welkom ben en ik word na een dienst altijd bedankt voor mijn hulp.”