• Laura vertelt .

“Waar een wil is, is een weg.”

Het verhaal van Laura, leerling niveau 3

Doorgroeimogelijkheden bij Oktober

Ik wilde altijd al in de zorg werken. Toen ik de vacature van groepsassistent zag, was ik meteen enthousiast. Ook vanwege de doorgroeimogelijkheden. Ik werd aangenomen en ben toen gaan werken bij Merefelt. Op een gegeven moment kwam er een vacature van groepsassistent in Bergeijk. Hier heb ik op gereageerd, vanwege de kortere reisafstand. En sinds februari 2023 ben ik begonnen aan de opleiding tot Verzorgende 3IG. Ze geloven hier echt in mij. Ik heb altijd de motivatie gehad om in de zorg te gaan werken, van kleins af aan. Maar elke keer kwam ik niet tot de kans; tot nu. Waar een wil is, is een weg.

Ambitie

Mijn ambitie is om uiteindelijk verpleegkundige te worden. Ik weet zelf hoe belangrijk de zorg is. Het is mooi om iets terug te geven aan andere mensen die het nodig hebben. Toen mijn opa bijvoorbeeld naar het revalidatiecentrum ging, heb ik hem altijd willen helpen. Ook al waren de medewerkers er om hem te verzorgen. Hij heeft zo’n mooi leven gehad. Ouderen verdienen de beste zorg aan het eind van hun leven.

Voldoening

Ik haal er voldoening uit als ik mensen een fijne dag heb kunnen bezorgen. Bewoners zijn heel dankbaar voor ons als zorgmedewerkers, ook al laten ze het niet altijd zien. Bij ’t Hofhuys hangt een goede sfeer. Je merkt dat het dorps en gemoedelijk is. We proberen elkaar als collega’s te helpen. En als je ergens tegenaan loopt, kun je altijd iemand aan zijn jasje trekken. Je bent nooit alleen op de werkvloer. We hebben allemaal hetzelfde doel: de bewoners.

Laura