• “Samenzorg voor hartvolgers” .

“Het leven is te kort om te twijfelen”

Het verhaal van Eric

We laten je graag kennismaken met Eric. Eric heeft onlangs een verkort leerwerktraject afgerond: een verkorte opleiding van 1,5 jaar tot Verzorgende IG (niveau 3). We blikken samen met hem terug.

Carrièreswitch

De zorg is iets waarvan ik eigenlijk al best lang had gedacht dat het bij mij zou passen. Zeker op het moment dat ik problemen had met mijn commerciële functie die ik altijd had uitgeoefend. Ik mag nog tien jaar werken of langer tot mijn pensioen. Dus ik ga doen wat ik leuk vind en dat was voor mij de zorg.

Opnieuw ‘leren’ leren

Als ik terugkijk op het verkort leerwerktraject, was de opleiding niet moeilijk. In het begin is het wel moeilijk om de balans tussen werk en privé te vinden. Je moet jezelf dwingen om tijd te reserveren om iets voor je studie te gaan doen, terwijl je thuis een gezin hebt. Het is belangrijk dat je gezin hierin meegaat. Zij moeten jou de tijd gunnen om te kunnen studeren. Maar uiteindelijk vind je hierin je weg.

Leren van fouten

In het begin vond ik intallig staan best spannend. Uiteindelijk loop je tegen dingen aan en die los je op. Je leert vooral van fouten. Dat zijn geen grote fouten, maar kleine dingen die je vergeet. Dingen die je de volgende keer niet meer moet vergeten. Je wilt het heel graag goed doen, maar dat ging nog niet omdat je een bepaalde basis mist. Maar ik heb heel veel geleerd. Ik ben tegen van alles aangelopen. Omdat bewoners verschillende ziektebeelden hebben, leer je heel veel.

Het brengt heel veel moois

Nu voel ik me heel zeker. Ik weet dat ik nog te leren heb, maar in de praktijk leer je omgaan met bepaalde situaties. Overal is een eerste keer voor. Als het dan nog een keer voorkomt, ga ik er anders mee om. Het werk geeft zoveel voldoening. Ik ga met plezier werken. Soms kom ik een half uur te vroeg, omdat ik me graag alvast wil inlezen. Het brengt heel veel moois. Wat ik gedurende de jaren kwijt bent geraakt in de baan die ik had, dat heb ik nu weer terug. En dat is onbetaalbaar. Als ik ’s avonds naar huis ga en mensen zeggen me met een lach: Fijn dat je er morgen weer bent”, dan ben ik een rijk mens.

Lefgozer Eric