• Lindsay vertelt .

Lindsay volgde een BBL opleiding bij het Summa College in Eindhoven.

Begonnen als helpende

Ik heb 2 jaar in een verzorgingstehuis in België gewerkt en was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een collega die ik kende, vertelde dat ze op Kerkebogten bij Oktober nog een vacature hadden. Ik weet nog goed dat ik eind september 2017 op sollicitatiegesprek ging en diezelfde middag al werd aangenomen. Een week later was ik al aan het werk als Helpende bij Oktober! ​Na een aantal maanden had ik een gesprek met mijn Teammanager. Ik heb toen aangegeven dat ik graag wilde doorleren binnen de organisatie. Mijn Teammanager gaf toen aan dat ik klaar was voor de opleiding niveau 3. Nadat ik een assessment heb gedaan in Bladel, ben ik in augustus 2018 gestart met de opleiding. Inmiddels heb ik de opleiding versneld afgerond en ontving ik in juli 2020 mijn diploma.

Passie voor de zorg

​Ik heb altijd een passie gehad voor de zorg. Vroeger dacht ik dat ik voor een kantoorfunctie zou gaan, maar dat is anders gelopen. Wat ik geweldig vind in de ouderenzorg, zijn de geluksmomentjes die de cliënten iedere dag beleven en waar ik van mee kan genieten. Voor mij voelt het niet als werken, maar als mijn tweede thuis. Ik doe het werk iedere dag met evenveel plezier. Als ik wat ouder ben en meer ervaring heb, wil ik graag doorleren zodat ik kan groeien naar een andere functie in de zorg. ​

Werken en leren tegelijk

De combinatie van werken en leren beviel me heel erg goed. Wat ik op school had geleerd, kon ik meteen toepassen of oefenen in de praktijk. Ik denk dat je op die manier sneller leert en meer ervaring opdoet dan iemand die eerst studeert en daarna gaat werken. ​Het fijne is dat je er tijdens de opleiding niet alleen voor staat. Je hebt collega’s en medestudenten om op terug te vallen. Denk niet dat je alles alleen moet kunnen. Dat is echt niet zo. Collega’s zijn altijd bereid om je te helpen. Kortom, als je je wilt ontwikkelen in de zorg, dan is een BBL-opleiding echt ideaal.