• Max vertelt .

Divers werk

“Vijf jaar geleden startte ik met werken bij Oktober. In het begin deed ik het vloeronderhoud met de schrobmachine. Na een tijdje werd ik gevraagd om ook andere werkzaamheden te doen. Toen ben ik begonnen in de facilitaire dienstverlening bij de schoonmaak, bij het interne transport en in het magazijn. Uiteindelijk ben ik terechtgekomen bij logistiek. Maar af en toe val ik nog wel eens in bij andere onderdelen.

Max

Samen één team

De onderlinge sfeer met collega’s bij Oktober vind ik heel fijn. Humor is heel belangrijk, maar ook interesse in elkaar. Iedereen mag zichzelf zijn, je wordt gerespecteerd voor wie je bent. De werksfeer is voor mij één van de belangrijkste redenen dat ik het zo naar mijn zin heb. Het voelt allemaal als één team voor mij. Dat heb ik met iedereen, niet alleen met collega’s van afdeling facilitair. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk toe.

Onder de mensen

Daarnaast vind ik de sector leuk. Je bent onder de mensen en je kunt een praatje maken als je dat wilt. Het is makkelijk om een gesprek te starten. Ik vind het fijn om een sociaal beroep te hebben. Als je hier en daar een praatje kunt maken met bewoners of collega’s, dan maakt dat je werk veel leuker. Omdat ik in de ouderenzorg werk, tref ik ook wel eens mensen met dementie op een afdeling. Meestal ga ik mee in de belevingswereld. Omdat ik ervaring heb in de zorg, weet ik wel een beetje hoe ik daarmee om kan gaan.

Elke dag een voldaan gevoel

Elke dag ga ik met een voldaan gevoel naar huis toe. Want ik weet: wat je ook doet, het is nodig. Met vloeronderhoud weet je bijvoorbeeld dat mensen het fijn vinden als de vloer schoon is. Dus na elke taak die ik doe, hoe klein die ook is, krijg ik een voldaan gevoel. Je kunt echt iets betekenen voor een ander. Of dat nu een bewoner is of een collega. Je maakt mensen er blij mee. Bijvoorbeeld als je boodschappen brengt naar een afdeling, dan zijn ze blij dat de spullen er zijn. Je ziet vaak direct resultaat van je werkzaamheden en daar haal ik voldoening uit. En als ik met een lach binnenkom, krijg ik vaak ook een lach terug. Die lach is heel veel waard. Het zijn de kleine dingen die het doen.”

“Door de werksfeer heb ik het heel erg naar mijn zin bij Oktober.”