• Petra vertelt .

De huizen van Oktober liggen vlakbij de grens met België. Het is daarom niet ongewoon dat er ook Belgische collega’s in onze teams werken. Toch merken we dat het soms best spannend is om als Belg in Nederland te komen werken. In deze reeks van vier verhalen delen we de ervaringen van onze Belgische medewerkers. We willen met deze verhalen laten zien dat het zo gek nog niet is om eens over de grens te kijken en dat we je bij Oktober een leuke werkomgeving kunnen bieden.

In deze blog lees je het verhaal van Petra. PetraDhontwerkt als groepsassistent bij cliënten die dementerend zijn op Floriaan, een huis van Oktober. 

Wat houdt jouw rol als Groepsassistent  precies in?

Als  Groepsassistentzorg ik voor etendrinken en een gezellig praatje of een spelletje in de huiskamer. Het is dankbaar werk.  

Hoe bevalt het werken in de Nederlandse ouderenzorg?

Ik ben geboren in België en werk al sinds 2011 bij Oktober. Ik vond het een uitdaging, want ik had nog nooit in een verpleegtehuis gewerkt in een ander land.Vanaf de eerste dag dat ik hier begon, voelde ik mij welkom. Wat een warm en collegiaal ontvangst! Er is nog geen dag geweest dat ik geen zin had om te gaan werken.Ik had nog nooit met deze doelgroep gewerkt. Gelukkig kreeg ik van mijn collega’s heel veel tips en trucs hoe ik met onze cliënten kon omgaan. 

Wat vind je het leukste aan het werken in Nederland?

Ik heb me nooit een buitenstaander gevoeld. Ik werk met een topteam.Wat ik vooral zo leuk vind aan het werken in Nederland, is de directheid van de mensen. Daar moest ik in het begin wel aan wennen. Belgen zijn meer terughoudend. Het werken in de Nederlandse zorg, en in het bijzonder bij Oktober, bevalt me heel goed’.