• Roxane vertelt .

“Je merkt de dankbaarheid van de cliënten: dat is hetgeen waarvoor je doet.”

Het verhaal van Roxane

We laten je graag kennismaken met Roxane, medewerkster Hulp bij het Huishouden bij Oktober.

Werken onder schooltijd

“Een vriendin van mij wees me op een baan als hulp bij het huishouden bij Oktober. Ik werkte toen nog ergens anders, maar de tijden vond ik daar niet zo fijn. Een hele dag van huis was voor mij geen optie vanwege mijn schoolgaande kind. Mijn vriendin vertelde toen dat zij werkte onder schooltijd. En dat ze altijd thuis was als haar kind uit school kwam. Toen dacht ik: dat is wel handig! Dat ik kan werken onder schooltijd en haar kan ophalen van school is één van de belangrijkste redenen dat ik nu als hulp bij het huishouden werk bij Oktober. Ik kan nu meer thuis zijn.”

Band opbouwen met cliënten

“Elke week kom ik bij dezelfde cliënten. Je bouwt daarom echt een band op met de cliënten bij wie je werkt. Mensen moeten jou vertrouwen en ook andersom. Het is heel fijn dat mensen je toelaten in hun huishouden en jou daar vrij in laten. Je krijgt het vertrouwen van die mensen om bij hun binnen te komen en bij hun aan het werk te gaan.”

Een schoon thuis

“Iedere werkdag haal ik voldoening uit mijn werk. Als alles schoon is en als ik alles heb kunnen doen wat ik had gepland. En natuurlijk als mensen blij zijn met een schoon huis. Soms doe ik ook meer dan alleen het huis schoonmaken. Bij sommige cliënten verschoon ik ook het bed en doe ik de was. Het werk is erg flexibel. En op feestdagen en in weekenden hoef je nooit te werken. Op zaterdagen zijn er wel mogelijkheden als je dat wenst.”

Een persoonlijk gesprek

“Mensen zijn zó dankbaar dat je bij ze langskomt. Ze zitten soms al klaar met een kopje koffie en zeggen dan: wat fijn dat je er weer bent! Dat doet heel veel met je. We maken dan ons wekelijks praatje. We praten dan over hun persoonlijke verhalen. Als er wat is, kan ik ze ook advies geven. Je hebt wel een soort vertrouwensband. Het is voor mij ook meer dan alleen hulp bieden bij het huishouden. Soms bied je mensen een stukje begeleiding. Dat maakt het werk wel persoonlijk.”