• Voortgang van de Green Deal bij Oktober .

We zijn al een hele tijd op weg met de Green Deal Zorg 2.0. Waar kunnen we trots op zijn? En waar gaan we de komende tijd nog mee aan de slag? Daarover gaan we in gesprek met Nienke, coördinator facilitair.

Nienke, kun je ons iets vertellen over de voortgang van de Green Deal?

Jazeker! We hebben structureel een overleg met ons kernteam Green Deal. In dit kernteam zijn collega’s van verschillende afdelingen en disciplines betrokken. We bespreken hier onder andere de voortgang van openstaande actiepunten.  Voor de Green Deal Zorg 2.0 zijn we namelijk druk bezig om aan alle punten te voldoen. Veel actiepunten hebben we al afgerond. De pre-audit en de echte audit staan namelijk dit jaar nog op de planning. Maar natuurlijk stopt onze aandacht voor duurzaamheid hierna niet. We gaan hier vooruitstrevend mee aan de slag!

Heb je voorbeelden van behaalde succesmomenten?

Die hebben we genoeg 😉 Er zijn herbruikbare koffiemokken in de plaats gekomen van de papieren koffiebekers. En we recyclen dienstkleding voortaan. Ook hebben we afvalscheiding ingericht bij Leuskenhei, Mariahof en Merefelt (locaties waar we de Green Deal voor hebben getekend). Laatst organiseerden we een Waste Lab om medewerkers bewust te maken van afvalscheiding.

En wat dacht je van de tuin met veel biodiversiteit bij Mariahof! Ook haken we aan bij relevante evenementen, zoals de Fiets naar je Werk Dag met de Sjees App. We stimuleren medewerkers zo om meer met de fiets naar het werk te komen. Én we delen voortaan materialen met de andere huizen van Oktober, zodat we niet alles in veelvoud hoeven aan te schaffen.

Waar gaan jullie de komende tijd mee aan de slag?

We zetten de laatste puntjes op de ‘i’, want we willen het certificaat graag halen. We lopen alle punten nog een keer grondig na. Maar we zijn ook bezig om duurzaamheid ook na de Green Deal te borgen in de organisatie.