• Yvonne’s contract, een bewuste keuze .

Yvonne (43) werkt al bijna 22 jaar bij Oktober. Vanaf het moment dat Yvonne kinderen kreeg, heeft ze bewuste keuzes gemaakt in de grootte van haar contract.

Yvonne is bij Oktober begonnen als leerling bij het oude verpleegtehuis en erna meegegaan naar Floriaan om hier fulltime aan de slag te gaan. Samen met haar man en twee dochters woont Yvonne in België. Vanaf het moment dat Yvonne kinderen kreeg, heeft ze bewuste keuzes gemaakt in de grootte van haar contract. Lees hieronder haar verhaal. 

 

Fase van kinderen krijgen

Toen ik kinderen kreeg, ben ik van fulltime werken naar 40% werken gegaan (ongeveer 14 uur per week). Ik werkte toen vaste avonden van 5 tot half 11. Omdat de roosters ver vooruit bekend waren, kon mijn man (zelfstandige) zijn werk hierop aanpassen. Hierdoor hadden we geen opvang voor de kinderen nodig, want mijn man was thuis als ik moest gaan werken. Maar toen mijn kinderen allebei naar school gingen, vond ik het vervelend om te gaan werken als zij net uit school kwamen. Toen ben ik overgegaan naar diensten van 7 tot 10 in de ochtend. Dit vond ik wel lastig, omdat ik de interactie met fysiotherapeut, arts en psychologen miste.

Werken bij Kerkebogten

Op dat moment werd ik door een oud-klasgenoot benaderd die bij Kerkebogten werkte. Zij vertelde dat hier nog vacatures openstonden. Mijn kinderen gingen ondertussen de hele week naar school. Toen heb ik drie dagen meegelopen om te kijken of ik werken op een kleinschalige woning leuk vond. Ik was natuurlijk een grootschalige afdeling gewend. Bij Kerkebogten ben ik in een heel warm bad terechtgekomen. Hier ben ik van 40% (ongeveer 14 uur per week) werken, naar 60% (ongeveer 22 uur per week) werken gegaan. Ik kon hier 8-urige diensten maken van 7 uur ’s ochtends tot 3 uur ’s middags of van 3 uur ’s middags tot 11 uur ’s avonds. Dat was voor mij en voor thuis goed geregeld. Mijn kinderen konden dan indien nodig na school even naar de naschoolse opvang.

Een groter contract

Toen ben ik Coördinerend Verzorgende geworden bij Kerkebogten en ben ik van 60% (ongeveer 22 uur per week) weer 80% (ongeveer 28 uur per week) gaan werken. Ik ben 28 uur gaan werken omdat ik de uren toch al maakte en anders had ik plusuren. En met 28 uur krijg je meer verantwoordelijkheid en ik wilde die uitdaging aangaan. Ook heb je vastigheid dat je de uren kan werken. Vanwege privéomstandigheden heb ik een periode van +/- 1,5 jaar een beetje geschommeld tussen de 22 en 28 uur per week werken. Ik heb hier heel fijn contact over gehad met de teammanager. Als ik meer of minder wilde werken, was dit altijd bespreekbaar. De samenspraak is heel belangrijk geweest. Vanaf deze zomer werk ik weer 28 uur. Ik was er klaar voor om er weer vol voor te gaan. Ik werkte al wat meer uren door het oplossen van ziekte. En hierdoor had ik in de gaten dat ik mijn contract hoger kon zetten.