Een leerwerktraject bij Oktober Iets voor jou?

Denk jij erover om te gaan leren en werken in de ouderenzorg? Dan heb je vast een heleboel vragen. We hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden hier alvast voor je op een rijtje gezet. Heb je nog meer vragen? Neem dan contact op met onze opleidingscoördinator Janny van de Berg van afdeling Opleidingen. Stuur een e-mail naar opleidingen@zorginoktober.nl of bel naar 088-2486112.

Voor welke leerwerktrajecten kun je bij Oktober terecht?

Oktober biedt leerwerkplekken voor de opleidingen tot Helpende Plus, Verzorgende IG en Verpleegkundige (mbo).

Wat zijn de toelatingseisen om aan een leerwerktraject te beginnen?

Je kunt met het zij-instroomtraject tot Helpende Plus starten als je 21 jaar of ouder bent, een MBO2 werk- en denkniveau en één van de volgende diploma’s hebt: diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig, of; diploma mbo niveau 1 (entreeopleiding), of een overgangsbewijs van 3 havo/ vwo naar leerjaar 4 of; een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Voor de opleiding tot Verzorgende IG (niveau 3) of de opleiding tot Verpleegkundige (niveau 4) heb je minimaal nodig: diploma vmbo kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg of; overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of vwo of minimaal diploma niveau 2.

 

icon
Op welke momenten kun je instromen?

De zij-instroomtrajecten starten op verschillende momenten. De instroommomenten voor de reguliere trajecten zijn twee keer per jaar, namelijk in februari en in september. Neem contact op met afdeling opleidingen om naar de mogelijkheden te informeren.

icon
Wordt de opleiding betaald door Oktober?

Oktober betaalt de opleiding. Besluit je vroegtijdig met de opleiding te stoppen of verlaat je binnen een bepaalde periode de organisatie, dan kan er een terugbetalingsregeling van toepassing zijn.

icon
Hoe is de verhouding leren en werken?

Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst. Voor het opleidingstraject Helpende Plus moet je minimaal 16 uur per week werken. Voor het traject Verzorgende IG en Verpleegkunde (MBO) minimaal 20 uur per week. Uiteraard is het mogelijk om een contract te krijgen voor meer uren per week. De mogelijkheden bespreken we graag samen met jou. Daarnaast ga je gemiddeld 1 x per week naar school. Afhankelijk van je ervaring en kennis is nog thuisstudie nodig en werk je aan huiswerkopdrachten en praktijkopdrachten.

Met welke opleidingsinstituten werkt Oktober samen?

We werken samen met verschillende opleiders voor de leerwerktrajecten. Dit doen we om jou advies op maat te kunnen geven zodat jij het traject kunt kiezen wat het beste bij jou past. Partijen waar wij bijvoorbeeld mee samenwerken zijn: Summa College, ROC Tilburg, KW1C, Zorgcollege, Fontys en Avans. Voor carrièreswitchers werken wij samen met bijvoorbeeld SwitchZ (www.switchz.nl).

Kan ik de opleiding versneld doorlopen?

Afhankelijk van het traject wat je gaat volgen, kun je je diploma versneld behalen. Ook tijdens het reguliere traject zijn er mogelijkheden om de opleiding versneld te doorlopen.

icon
Hoe hoog is mijn salaris als ik start met de opleiding?

De salariëring is volgens CAO VV&T. In de vacaturetekst kun je terugvinden wat het salaris is tijdens je leerwerktraject. Na het behalen van je diploma word je ingedeeld volgens de functiegroep VVT. Het is mogelijk een proefberekening van je salaris te laten maken.

icon
Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Via de site www.werkenbijoktober.nl maak je een keuze uit een van de vacatures. Je levert via de sollicitatielink je gegevens bij ons aan. Een van onze opleidingscoördinatoren neemt dan binnen enkele dagen telefonisch contact met je op om je sollicitatie te bespreken en word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Je zorgt zelf voor het aanmelden bij de opleiding. Heb je eerst nog wat meer hulp nodig bij het maken van een keuze? Je bent altijd van harte welkom voor een oriënterend gesprekje. Ook is er de mogelijkheid om eerst eens mee te kijken op een afdeling.

icon
Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden?

Werken in de zorg betekent werken op onregelmatige werktijden. Het is dus belangrijk dat je flexibel bent en bereid bent zowel dag- als avonddiensten te werken en ook in het weekend en met feestdagen. Heb je geen rijbewijs en auto? Kijk dan eerst even of onze locaties met het openbaar vervoer makkelijk vanuit jouw woonplaats bereikbaar zijn.

Heb je nog meer vragen?
Vul het formulier in en ontvang meer informatie van onze opleidingscoördinator

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van een Verzorgende? Hoe combineer je studie met werken? Hoe bevalt het werken bij Oktober? Wat is precies het verschil tussen Verzorgende en Verpleegkundige? Past een regulier of een versneld traject beter bij me? Allemaal vragen waar je misschien tegenaan loopt bij het kiezen van een leerwerkplek. Vul het formulier in via de link hieronder en ontvang meer informatie van de opleidingscoördinator.

 

Ja, ik wil meer weten.

 

Leren en werken in de zorg

 

Kom jij ook leren en werken bij Oktober?

Ja, ik wil meer weten.