• Hoe maken we van jouw zorg
  een feestje bij mij thuis?

Kom jij werken in de wijkzorg bij Oktober? Bekijk nu onze vacatures
 • list-icon8
  Jouw wensen
  staan centraal
 • list-icon10
  Afwisselend
  werk
 • list-icon9
  Mogelijkheden voor
  bijscholing
 • Fijne secundaire
  arbeidsvoorwaarden

Tover een glimlach op iemands gezicht
Kom werken in de wijkzorg!

Het is natuurlijk niet áltijd een feestje, maar in de wijkzorg maak je het verschil in het dagelijks leven van onze cliënten. Je bouwt een persoonlijke band op met de cliënten in jouw wijk. Dat maakt werken in de wijkzorg zo mooi. Met je vakinhoudelijke kennis denk je actief mee over oplossingen die het beste passen bij je cliënt.

Bekijk de vacatures
Samen maken we het verschil voor onze mensen
Daarom vroegen we een van onze cliënten wat de wijkzorg voor hem betekent!

Maak in dit filmpje kennis met Meneer Leijen en onze collega Inge.

play-icon Speel video

Een zelfstandige, diverse baan
Past onze wijkzorg bij jou?

Kijken wat het beste is voor de cliënt. Dat houdt niet in dat je alles van een cliënt overneemt, maar je stimuleert en motiveert hen vanuit je professie om (weer) zelf dingen te ondernemen en zelfredzaam te zijn. Je denkt in mogelijkheden en kijkt naar wat een cliënt nog wél kan. Zo zorg jij ervoor dat onze cliënten zo lang mogelijk op een fijne manier thuis kunnen blijven wonen. Sommigen denken nog dat werken in de wijkzorg eentonig is, met veel laag complexe zorg en korte diensten. De praktijk is anders. Werken in de wijk is heel afwisselend, toenemend complexer en heel uitdagend!

De Wijkzorg van Oktober zoekt collega’s die op zoek zijn naar een baan met veel diversiteit en zelfstandigheid. We werken in kleine zelfstandige wijkteams die volop in ontwikkeling zijn en we moedigen je aan om nieuwe ideeën en werkwijzen voor te stellen. Je hebt volop ruimte om te innoveren, ook op digitaal gebied. Wij vinden het belangrijk om collega’s veel ontwikkelmogelijkheden te bieden. Zo kunnen we samen de allerbeste zorg blijven geven voor cliënten.

Benieuwd hoe het is om bij Oktober te werken? Lees hieronder verhalen van je toekomstige collega’s. Wil je het zelf ervaren? Loop dan een dag mee in de wijk!

icon-mail-smallrecruitment@zorginoktober.nl
icon-phone-small  088-2486133

"Iedere cliënt heeft zo zijn voorkeuren, maar je moet wel eerlijk blijven over wat wel en niet kan."

Tilly werkt al ruim 28 jaar bij Oktober als Verzorgende

“Op een werkdag bezoek ik een wisselend aantal cliënten. Iedereen is anders en iedereen leeft ook anders. Het is de kunst om daar als verzorgende in mee te gaan tot op bepaalde hoogte. Iedere cliënt heeft zo zijn voorkeuren, maar je moet wel eerlijk blijven over wat wel en niet kan. Gelukkig zijn wij daar als Oktober erg open in, we proberen altijd een oplossing te zoeken. Zo weet je na een tijdje ook wel dat een bepaalde cliënt graag vroeg opstaat en dat een andere cliënt echt nooit van eetgewoonte zal veranderen.”

lees hier het hele verhaal van Tilly

"Zo’n brede glimlach is de beste waardering die je kunt krijgen"

Jelle werkt als Wijkverpleegkundige

Als student dacht ik dat het saai zou zijn. Alleen maar billen wassen en steunkousen aantrekken. Had ik het even mis. Werken in de thuiszorg is heel uitdagend. Al mijn capaciteiten worden continu aangesproken.

Niet netjes achter elkaar, maar kriskras door elkaar. Je moet altijd snel kunnen schakelen en ’s ochtends kun je niet voorspellen hoe je dag zal verlopen. Er komen spoedgevallen tussendoor, iemand heeft het plotseling heel zwaar en breekt in tranen uit of je wandelt een compleet verwaarloosd huis binnen. Saai? Dat is het nooit.

Lees hier het hele verhaal van Jelle

"Je kunt echt je steentje bijdragen"

Inge werkt als HBO-V stagiaire

Het leuke aan het werk in de thuiszorg is dat je echt een band met iemand kan opbouwen. Je komt bij de mensen thuis. Dat is wel heel anders dan in het ziekenhuis, waar mensen over het algemeen maar kort verblijven. Nu kom ik als gast in iemands privésituatie. Je weet van tevoren nooit in wat voor situatie je precies terecht komt.

Lees hier het hele verhaal van Inge

Op zoek naar een leuke baan in de wijkzorg? Bekijk hier welke vacatures er openstaan:

Wil jij aan de slag als Verzorgende bij de mensen thuis?

Verzorgende in de Wijk

Bekijk hier de vacature 

Wil jij aan de slag als Verpleegkundige bij de mensen thuis?

Verpleegkundige in de Wijk

Bekijk hier de vacature

Wil jij aan de slag als Wijkverpleegkundige bij de mensen thuis?

Wijkverpleegkundige

Bekijk hier de vacature

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Neem contact op met Recruitment

Tineke en Sanne
Recruitmentteam van Oktober