• Geestelijke zorg.

Als je je vertrouwde thuis achter moet laten dan is Oktober er voor jou

Wanneer u in een zorghuis gaat wonen, is dit een ingrijpende gebeurtenis die veel vragen bij u kan oproepen. Zaken die vanzelfsprekend zijn, dreigen weg te vallen. De kwaliteit van leven kan in het geding komen. U moet hoe dan ook opnieuw een weg zien te vinden in het leven. Dan is het goed om te weten dat er iemand in de buurt is bij wie je terecht kunt om even op verhaal te komen. De geestelijk verzorger kan er in die momenten voor u zijn. De geestelijk verzorger heeft een vertrouwensfunctie.
Geestelijke zorg

Voor wie?

Cliënten met een zorgzwaartepakket waarin geestelijke zorg is opgenomen, kunnen een beroep doen op de geestelijke zorg. Dit geldt tevens voor familieleden of vertegenwoordiger van de cliënt. Dit kan ongeacht de levensbeschouwelijke achtergrond.

Uw levensovertuiging vormt de basis

Wat houdt het in?

Met behulp van gesprek, rituelen, symbolen en vieringen kan de geestelijk verzorger u ondersteunen en begeleiden in het omgaan met die lastige levensvragen. De basis hiervoor is uw eigen levensovertuiging.

Uiteraard is het ook mogelijk om contact te houden met uw eigen pastor, predikant of vertrouwenspersoon.

Meer informatie over geestelijke verzorging kunt u hier lezen.

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Jouw verhaal, onze zorg

Wanneer je ouder wordt, verandert je leven. Er is nog zoveel wat je eigenlijk wilt doen en waarvan je wilt genieten. Maar je kunt niet meer alles zelf en moet vaker om hulp vragen. Soms is hulp alleen niet meer voldoende en moet je misschien je eigen, vertrouwde thuis achter je laten. Of elkaar zelfs loslaten. Dan is Oktober er voor jou.