• Verpleging en verzorging.

Welk type zorgt past bij u? Iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal

Als u dagelijks verpleging of verzorging nodig heeft en u het een prettig idee vindt om deze hulp continu bij de hand te hebben, dan kunt u bij Oktober uit verschillende woonvormen kiezen. Welke woonvorm het beste bij u past, wordt bepaald door de mate van uw zelfstandigheid. Heel belangrijk want hoe zelfstandiger u bent, hoe beter u het leven kunt blijven leiden dat u gewend bent. Met uw wensen gaan wij aan de slag geschikte plek voor u te vinden.
Passende zorgverlening

Heeft u zorg nodig?

  • De zorgverlening van een zorghuis wordt aangepast aan uw situatie.
  • Revalideren kunt u in het revalidatiecentrum in Merefelt of Floriaan. Deze huizen hebben een revalidatieafdeling die specifiek gericht is op het revalideren na bijvoorbeeld een heupoperatie of beroerte.
  • In hospice Merefelt biedt een speciaal opgeleid team zorg en ondersteuning in de laatste fase van het leven.
  • Als intensieve verpleging thuis niet mogelijk is, dan biedt Oktober deze dienst aan in combinatie met (tijdelijk) verblijf op een kleinschalige verpleegafdeling.

Verpleeghuiszorg

  • In onze verpleeghuizen bieden we deskundige zorg, behandeling en begeleiding. U bent bij ons aan het juiste adres voor professionele zorg in een huiselijke omgeving. Verpleeghuiszorg van Oktober is speciaal bedoeld voor mensen die een complexe lichamelijke zorg of psychogeriatrische zorg nodig hebben.
  • Wij geven u de zorg en aandacht die u nodig heeft. Afgestemd op uw wensen en levensstijl. In een ontspannen, vertrouwde sfeer willen wij uw leven zo aangenaam mogelijk maken zodat u zich bij ons ‘zo thuis mogelijk’ voelt.
  • Op een verpleegafdeling woont u met andere bewoners samen. U beschikt over een eigen appartement of kamer, dat u naar uw eigen smaak kunt inrichten. Daarnaast heeft u eigen of met 1 andere bewoner gedeelde sanitaire voorzieningen. De huiskamer deelt u met uw medebewoners. In deze royale en gezellig ingerichte kamer worden regelmatig activiteiten georganiseerd.
  • Een groepswoning is kleinschaliger van opzet. U woont er samen met totaal 8 bewoners. U krijgt een eigen kamer die u naar uw persoonlijke smaak kunt inrichten. Sanitair deelt u met uw medebewoners. Per zeven bewoners per woning wordt er gebruik gemaakt van twee sanitaire voorzieningen. De huiskamer deelt u met uw medebewoners. In deze royale en gezellig ingerichte kamer worden regelmatig activiteiten georganiseerd. In overleg met u wordt de woonvorm gekozen die het beste bij u past.
  • Wanneer het thuis niet meer gaat omdat de dementie ervoor zorgt dat u meer zorg en hulp nodig heeft, is er de mogelijkheid om op een verpleegafdeling of groepswoning te komen wonen, afhankelijk van wat bij u past. In een veiligere omgeving bieden wij u de begeleiding en verzorging die u nodig heeft en die aansluit bij uw levensstijl. Met onze verpleeghuiszorg willen wij uw leven zo aangenaam mogelijk maken. Dat betekent dat wij onze zorgverlening aan uw wensen en behoeften aanpassen. Onze deskundige medewerkers helpen u bij uw persoonlijke verzorging, hebben aandacht voor u, serveren uw maaltijden en organiseren dagelijks activiteiten die op u zijn afgestemd. Uiteraard wordt ook uw gezondheid goed in de gaten gehouden. U krijgt onze zorg in een andere woonomgeving. Dat kan een verpleegafdeling of een groepswoning zijn. Bij beide woonvormen zijn eigen kamers, maar ook kamers die u deelt met een andere bewoner. De ruimte mag u met persoonlijke spullen inrichten. De ruime zitkamer deelt u met de andere bewoners. Deze woonkamer heeft een ontspannen en gezellige uitstraling, zodat u zich er snel thuis voelt.

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Jouw verhaal, onze zorg

Wanneer je ouder wordt, verandert je leven. Er is nog zoveel wat je eigenlijk wilt doen en waarvan je wilt genieten. Maar je kunt niet meer alles zelf en moet vaker om hulp vragen. Soms is hulp alleen niet meer voldoende en moet je misschien je eigen, vertrouwde thuis achter je laten. Of elkaar zelfs loslaten. Dan is Oktober er voor jou.