• Activiteiten en ontspanning

Een divers aanbod U bent van harte welkom!

Als cliënt binnen Oktober of als bewoner uit de wijk bent u dagelijks welkom bij diverse activiteiten die voor u worden georganiseerd. Dit kan variëren van een modeshow of een optreden tot een tentoonstelling. Daarnaast worden er in onze huizen diverse activiteiten georganiseerd in verenigingsverband.
Een uitgebreid aanbod

Bewegen voor ouderen

Oktober is expert op het gebied van bewegen gericht op senioren en biedt dit dan ook in verschillende vormen aan. Tai Chi, 55+ fit, zwemmen en Meer Bewegen Voor Ouderen zijn enkele bewegingsactiviteiten waarmee u onder begeleiding van een gediplomeerde docent aan uw gezondheid kunt werken. Ook zijn er verenigingen en activiteiten op creatief vlak en op het gebied van sport en spel.

 

Leren omgaan met de computer

Internetcafé

Sommige huizen van Oktober hebben ook een internetcafé. Op vaste tijden (te vinden in het internetcafé) zijn er vrijwilligers van Welzijn aanwezig om de bewoners te ondersteunen bij het gebruik van de computer en van internet. De vrijwilligers kunnen vragen beantwoorden over internet, e-mailgebruik, MS Office, enzovoort. Ook zijn er spelletjes op de computer aanwezig en een printer. De printer kan alleen tijdens de openingsuren van het internetcafé gebruikt worden. De computers zijn voorzien van een webcam, dus ook de mogelijkheid om te Skypen met familie of kleinkinderen bestaat. Buiten de tijden van het internetcafé kan iedereen gebruikmaken van de computers. De computers dient men zelfstandig aan te zetten en weer af te sluiten.

Samen uit

in Oktober

Kent u de nieuwe website www.samenuitinoktober.nl al? Op deze website ziet u in één overzicht welke Oktober-activiteiten, waar en wanneer worden georganiseerd en wat het kost om eraan deel te nemen.

Direct aanmelden
Ook kunt u zich, misschien met wat hulp van anderen, direct aanmelden voor activiteiten. Dit kan ofwel eenmalig, of u kunt een maandabonnement afnemen. De kosten worden automatisch met u verrekend.

Maatwerk
Daarnaast kunt u via de website ook een aanvraag doen voor een maatwerkactiviteit, iets wat helemaal is afgestemd op uw wensen en behoefte. Wilt u bijvoorbeeld nog eens met duiven knuffelen, een voor u bijzondere plek bezoeken, een sportwedstrijd bijwonen van uw favoriete club of samen met uw zoon of dochter het lievelingsrecept van uw moeder maken? Laat het ons weten via www.samenuitinoktober.nl, dan neemt de Zinvolle Dagcoach van uw locatie contact met u op.

Lees hier het ervaringsverhaal over een maatwerkactiviteit van mevrouw Muit.

Samen uit in Oktober
Ook uw familie of vrienden kunnen zich via de website makkelijk aanmelden voor de activiteiten. Zo wordt het een gezellig uitje waar u samen van kunt genieten. U geeft eenvoudig aan met hoeveel personen u aan de activiteit deel wilt nemen. De kosten worden dan automatisch met u verrekend.

In dit document leest u meer over het gebruik van de website.

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Jouw verhaal, onze zorg

Wanneer je ouder wordt, verandert je leven. Er is nog zoveel wat je eigenlijk wilt doen en waarvan je wilt genieten. Maar je kunt niet meer alles zelf en moet vaker om hulp vragen. Soms is hulp alleen niet meer voldoende en moet je misschien je eigen, vertrouwde thuis achter je laten. Of elkaar zelfs loslaten. Dan is Oktober er voor jou.