• Geestelijke zorg.

Als je je vertrouwde thuis achter moet laten dan is Oktober er voor jou

Wanneer u in een zorghuis gaat wonen, is dit een ingrijpende gebeurtenis die veel vragen bij u kan oproepen. Zaken die vanzelfsprekend zijn, dreigen weg te vallen. De kwaliteit van leven kan in het geding komen. U moet hoe dan ook opnieuw een weg zien te vinden in het leven. Dan is het goed om te weten dat er iemand in de buurt is bij wie je terecht kunt om even op verhaal te komen. De geestelijk verzorger kan er in die momenten voor u zijn. De geestelijk verzorger heeft een vertrouwensfunctie.
Geestelijke zorg

Voor wie?

Iedereen die woont in een huis van Oktober op basis van een indicatie binnen de wet langdurige zorg (WLZ) kan een beroep doen op een geestelijk verzorger van Oktober. De geestelijk verzorgers zijn ook beschikbaar voor de cliënten van de geriatrische revalidatie en het Hospice. Dit geldt ook voor familieleden of vertegenwoordigers van de cliënt. De geestelijk verzorgers zijn er voor u, ongeacht uw levensbeschouwelijke achtergrond. Uiteraard kunt u altijd een geestelijke van eigen keuze ontvangen als u bij ons verblijft.

Voor mensen ouder dan 50 jaar en mensen in de palliatieve zorg is ook geestelijke verzorging in de thuissituatie mogelijk. Meer informatie daarover vindt u op: centrumvoorlevensvragen-oostbrabant.nl U kunt zich hier ook aanmelden. Indien u dit wenst kunt u bij aanmelding aangeven dat u door de geestelijk verzorger van Oktober begeleid wilt worden.

Uw levensovertuiging vormt de basis

Wat houdt het in?

Door middel van gesprek en rituelen kan de geestelijk verzorger u ondersteunen en begeleiden in het omgaan met uw levensvragen. De basis hiervoor is uw eigen levensovertuiging. De zorgverleners op de afdeling kunnen u in contact brengen met een geestelijk verzorger. U kunt ook altijd zelf vragen om een gesprek. Op de grotere locaties van Oktober zijn er vieringen en gespreksgroepen waarbij u in contact komt met de geestelijk verzorger. Ook zijn er stilteruimtes waar u een kaarsje kunt aansteken en even op adem kunt komen.

Meer informatie over geestelijke verzorging kunt u hier lezen.

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only

Jouw verhaal, onze zorg

Wanneer je ouder wordt, verandert je leven. Er is nog zoveel wat je eigenlijk wilt doen en waarvan je wilt genieten. Maar je kunt niet meer alles zelf en moet vaker om hulp vragen. Soms is hulp alleen niet meer voldoende en moet je misschien je eigen, vertrouwde thuis achter je laten. Of elkaar zelfs loslaten. Dan is Oktober er voor jou.