Waalre

 • De Hoevenakkers

Wonen, zorg en welzijn komen samen bij De Hoevenakkers
Wonen bij De Hoevenakkers

Voor wie?

Momenteel beschikt De Hoevenakkers over 56 zorgappartementen voor mensen met dementie. Het huis heeft zowel een open als gesloten deel.

Deze zorg bieden wij aan

Afdeling 't Veld

Op onze afdeling ’t Veld (46 zorgappartementen, waarvan 4 tweepersoonskamers) leveren wij verzorgingshuiszorg voor mensen met (lichte) dementie. Dit deel van De Hoevenakkers is open, er wonen cliënten met een zorgindicatie ZZP4 en ZZP5 zonder BOPZ (zie bijlage onderaan deze pagina voor meer informatie over BOPZ). Bewoners behouden zo lang mogelijk de regie met ondersteuning van familie of mantelzorg en onze zorg en activiteiten. Bewoners kunnen zowel in het eigen appartement verblijven als in een van de drie huiskamers. Ook in huis zijn diverse plekken gecreëerd, zoals de serre, waar het fijn vertoeven is.

Deze zorg bieden wij aan

Afdeling De Hoeve

Op onze afdeling De Hoeve leveren wij verpleeghuiszorg (10 appartementen). Dit is een gesloten afdeling, hier wonen mensen met dementie die meer veiligheid en geborgenheid nodig hebben (zorgindicatie ZZP5 en ZZP7 met BOPZ). Er zijn twee huiskamers.

Zorg, welzijn en behandeling

Deze zorg bieden we aan

 • Verzorgingshuiszorg voor mensen met (lichte) dementie
 • Verpleeghuiszorg voor mensen met dementie
 • Dagactiviteiten
 • Welzijnsactiviteiten
Zorg, welzijn en behandeling

Passende zorg

We blijven volgen of onze bewoners de juiste zorg krijgen. Wanneer het zorgprofiel niet meer toereikend is vindt hierover een gesprek plaats met uw contactpersoon bij Oktober. We bekijken op dat moment wat de mogelijkheden zijn binnen Oktober. Soms kan dit betekenen dat een verhuizing aan de orde is.

De faciliteiten van De Hoevenakkers

 • icon svg
  Serre met koffiebar
 • icon svg
  Stilteruimte
 • icon svg
  Kapsalon
Contact
Huisregels
Huisregels Wzd-afdelingen
Waarom huisregels?

Bij Oktober leven en werken veel mensen met elkaar. In een dergelijke situatie is het nuttig om afspraken met elkaar te maken over wat men doet of nalaat in de omgeving met elkaar. Goede huisregels die op een democratische manier tot stand zijn gekomen, in overleg met de cliëntenraad, geven helderheid over wat men binnen de instelling over en weer van elkaar mag verwachten.

Huisregels Wzd-afdelingen

Binnen Oktober staat voorop dat we proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij het leven zoals de cliënt dat leidt en daarin samen oplossingen te zoeken. Huisregels zijn daarin ondersteunend bedoeld om zo prettig mogelijk met elkaar te wonen. In een Wzd-accommodatie (Wet zorg en dwang) is sprake van een bijzondere situatie; huisregels in een Wzd-accommodatie hebben daarnaast een beschermend karakter.

Toch op zoek naar iets anders?

Alle zorg en ondersteunende diensten bij één aanbieder

Of het nu gaat om hulp in het huishouden of intensieve verpleging. Bij je thuis of in één van onze huizen. Wij bieden je de ondersteuning en zorg die je helpt om ouder te worden op een manier die bij je past. En dat doen we op de Kempische manier, met oprechte interesse en zonder aannames.

Maar hierboven uw keuze

Oktober biedt naast wonen met zorg nog veel meer zorg en diensten aan. Zo bieden we onder andere ook thuiszorg, hulp bij het huishouden en specialistische behandelingen aan. Klikt u hierboven op de bollen om naar onze overige zorg- en dienstverlening te gaan.