• Onze zorg,
  jouw vrijwilligerswerk

 • list-icon8
  Bezorg
  een glimlach
 • list-icon9
  Waarde toevoegen
  aan de dag
 • list-icon10
  Afwisselende
  activiteiten
 • Op verschillende
  locaties

Zet jij je graag in voor anderen?
Kom dan een kijkje nemen!

Als vrijwilliger bij Oktober kun je veel waarde toevoegen aan het leven van onze cliënten. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in de Kempen, Veldhoven of Waalre? Wij hebben een divers aanbod aan vrijwilligerswerk dat vast past bij jouw interesses, talenten en mogelijkheden.

Bekijk de vacatures
''Vrijwilligerswerk bij Leuskenhei geeft mij veel voldoening''

Het verhaal van vrijwilligster Lettie

We laten je graag kennismaken met vrijwilligster Lettie. Lettie is vrijwilligster bij Leuskenhei. Hier wandelt ze samen met een bewoonster, zorgt ze regelmatig voor de tuin en ze is ook nog lid van de Klankbordgroep vrijwilligers.

”Na mijn pensioen wilde ik graag nog iets doen wat mij voldoening geeft,” vertelt Lettie. ”Toen ben ik eens bij Leuskenhei binnengelopen om te vragen of ze voor een dagdeel in de week vrijwilligers zochten. En die zochten ze wel. Ik vind het heel fijn: het is dicht bij mijn huis en ik kan er te voet naartoe.”

Lees hier het hele verhaal van Lettie.

''De waardering die je krijgt, ook van collega's uit de zorg, dat heb ik nog nooit zo meegemaakt.''

Het verhaal van vrijwilliger Jan

Jan (69) is al zes jaar vrijwilliger bij hospice Merefelt: “Ik heb altijd gewerkt in de bankwereld. Toen ik 60 was, ging ik met pensioen. In 2016 kwam ik voor het eerst in contact met de hospice omdat mijn zus hier verbleef. Er ging toen echt een wereld voor me open: wauw, wat is dit mooi werk! Toen mijn zus overleed, bleef vrijwilligerswerk op de hospice in mijn hoofd malen. Toen ben ik in 2017 vrijwilliger geworden. Elke keer ga ik er weer met plezier naartoe.

Jan (rechts) samen met vrijwilliger Louis, zie je op de foto.

Lees hier het hele verhaal van vrijwilliger Jan. 

“Ik probeer iets meer leven aan de dagen toe te voegen, zodat gasten zich prettig voelen.”

Het verhaal van vrijwilliger Karin

Karin is sinds begin 2022 actief werkzaam als vrijwilligster in het hospice bij Merefelt. Hier doet ze er alles aan om gasten een lach op het gezicht te bezorgen.

“Bijna 20 jaar geleden is een familielid van mij gestorven. Toen heb ik haar make-up mogen verzorgen. Hierna dacht ik: hier wil ik ooit iets in gaan doen. Ik wilde graag iets betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven. Ervoor zorgen dat ze kunnen ontsnappen aan de negativiteit en kunnen genieten van kleine dingen. Toen ik zeven jaar geleden om gezondheidsredenen moest stoppen met werken, ben ik me op een gegeven moment gaan inzetten als vrijwilligster bij een hospice. Toen dacht ik: dit is wat ik wil doen. Dat is echt een kantelpunt geweest. Ik heb mijn hart gevolgd.”

Lees hier het hele verhaal van Karin

''Oktober voelt voor mij echt als thuiskomen.''

Het verhaal van vrijwilliger Marian

Marian heeft altijd in de horeca gewerkt. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring. Helaas is Marian door persoonlijke omstandigheden volledig arbeidsongeschikt verklaard, omdat het sommige dagen wat minder goed gaat. Hierdoor mag ze niet meer in loondienst werken. Maar dit houdt Marian niet tegen om datgene te doen wat ze altijd al graag gedaan heeft.

Dat is de reden dat Marian in restaurant de Refter bij Kerkebogten is begonnen als vrijwilligster. Ze begon met koffieschenken en het inrichten van speciale menu’s en ze zet zich nu volledig in bij het restaurant. Ze is een volwaardig restaurantmedewerkster met hart voor de zaak. ”Bij Kerkebogten mag ik doen wat ik altijd heel graag gedaan heb. Ik vind het fijn om bij de mensen te zijn, want ik ben een echt mensenmens.”

Lees hier het hele verhaal van Marian

Vragen?
Neem dan contact op

Coördinatoren vrijwilligers
Judith & Marloes
Coördinatoren vrijwilligers
Meer weten over vrijwilligerswerk?

Je ziet het in deze video!

play-icon Speel video
We zorgen voor elkaar.

Werken bij Oktober is werken bij een organisatie met lef en hart voor mensen. Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich elke dag in om ouderen een waardig leven te geven dat bij hen past. Ze zijn altijd bereid een stapje extra te zetten en streven altijd naar dat echte contact met de mensen om wie het gaat.

Als je bij ons komt werken, kom je bovendien werken bij de leukste en aantrekkelijkste werkgever van De Kempen. Dat is niet overdreven, dat is echt zo. We zijn innovatief, we denken met elkaar mee en we zorgen ervoor dat onze medewerkers en vrijwilligers zich gezien en gehoord voelen. Samen zijn we een team!

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only