• Onze zorg,
  jouw vrijwilligerswerk

 • list-icon8
  Bezorg
  een glimlach
 • list-icon9
  Waarde toevoegen
  aan de dag
 • list-icon10
  Afwisselende
  activiteiten
 • Op verschillende
  locaties

Zet jij je graag in voor anderen?
Kom dan een kijkje nemen!

Als vrijwilliger bij Oktober kun je veel waarde toevoegen aan het leven van onze cliënten. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in de Kempen, Veldhoven of Waalre? Wij hebben een divers aanbod aan vrijwilligerswerk dat vast past bij jouw interesses, talenten en mogelijkheden.

Bekijk de vacatures
“Ik probeer iets meer leven aan de dagen toe te voegen, zodat gasten zich prettig voelen.”

Het verhaal van vrijwilliger Karin

Karin is sinds begin 2022 actief werkzaam als vrijwilligster in het hospice bij Merefelt. Hier doet ze er alles aan om gasten een lach op het gezicht te bezorgen.

“Bijna 20 jaar geleden is een familielid van mij gestorven. Toen heb ik haar make-up mogen verzorgen. Hierna dacht ik: hier wil ik ooit iets in gaan doen. Ik wilde graag iets betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven. Ervoor zorgen dat ze kunnen ontsnappen aan de negativiteit en kunnen genieten van kleine dingen. Toen ik zeven jaar geleden om gezondheidsredenen moest stoppen met werken, ben ik me op een gegeven moment gaan inzetten als vrijwilligster bij een hospice. Toen dacht ik: dit is wat ik wil doen. Dat is echt een kantelpunt geweest. Ik heb mijn hart gevolgd.”

Het hele verhaal van Karin

''Oktober voelt voor mij echt als thuiskomen.''

Het verhaal van vrijwilliger Marian

Marian heeft altijd in de horeca gewerkt. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring. Helaas is Marian door persoonlijke omstandigheden volledig arbeidsongeschikt verklaard, omdat het sommige dagen wat minder goed gaat. Hierdoor mag ze niet meer in loondienst werken. Maar dit houdt Marian niet tegen om datgene te doen wat ze altijd al graag gedaan heeft.

Dat is de reden dat Marian in restaurant de Refter bij Kerkebogten is begonnen als vrijwilligster. Ze begon met koffieschenken en het inrichten van speciale menu’s en ze zet zich nu volledig in bij het restaurant. Ze is een volwaardig restaurantmedewerkster met hart voor de zaak. ”Bij Kerkebogten mag ik doen wat ik altijd heel graag gedaan heb. Ik vind het fijn om bij de mensen te zijn, want ik ben een echt mensenmens.”

Het hele verhaal van Marian

Wil jij wat betekenen voor een ander?
Voor jongeren is vrijwilligerswerk ook heel leuk!
play-icon Speel video

Vragen?
Neem dan contact op

Carlijn en Judith
Marloes, Judith & Carlijn
Coördinatoren vrijwilligers
Maak kennis met onze coördinatoren vrijwilligerswerk
Meer weten over vrijwilligerswerk?

Je ziet het in deze video!

play-icon Speel video
We zorgen voor elkaar.

Werken bij Oktober is werken bij een organisatie met lef en hart voor mensen. Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich elke dag in om ouderen een waardig leven te geven dat bij hen past. Ze zijn altijd bereid een stapje extra te zetten en streven altijd naar dat echte contact met de mensen om wie het gaat.

Als je bij ons komt werken, kom je bovendien werken bij de leukste en aantrekkelijkste werkgever van De Kempen. Dat is niet overdreven, dat is echt zo. We zijn innovatief, we denken met elkaar mee en we zorgen ervoor dat onze medewerkers en vrijwilligers zich gezien en gehoord voelen. Samen zijn we een team!

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only