• Onze zorg,
  jouw vrijwilligerswerk

 • list-icon8
  Bezorg
  een glimlach
 • list-icon9
  Waarde toevoegen
  aan de dag
 • list-icon10
  Afwisselende
  activiteiten
 • Op verschillende
  locaties

Zet jij je graag in voor anderen?
Kom dan een kijkje nemen!

Als vrijwilliger bij Oktober kun je veel waarde toevoegen aan het leven van onze cliënten. Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk in de Kempen, Veldhoven of Waalre? Wij hebben een divers aanbod aan vrijwilligerswerk dat vast past bij jouw interesses, talenten en mogelijkheden.

Bekijk de vacatures
“Zelf onder de mensen zijn met ieder zijn eigenheid, vind ik uniek.”

Het verhaal van vrijwilliger Ans

Ans van Gool is al bijna 12,5 jaar als vrijwilliger actief en betekent veel voor Oktober. Ze is gestart op de Wiekenborg en toen er verhuisd werd naar Kerkebogten ging Ans gewoon mee. Naast haar vrijwilligerswerk op de woning is ze ook nog lid van de klankbordgroep vrijwilligers. Het doen van vrijwilligerswerk geeft haar veel voldoening.

Het welzijn van de cliënten staat voor Ans altijd op nummer één. Ze wil vooral met de mensen bezig zijn, van betekenis zijn en hen een zinvolle dag geven. Ze vindt een lach en humor belangrijk, zeker bij de doelgroep waar ze mee werkt. Maar ook een troostend woord of een knuffel voor de cliënt is voor Ans een waardevol gebaar. ‘Als cliënten verdrietig zijn probeer ik contact te krijgen door bijvoorbeeld een handmassage. Ik wil er gewoon zijn voor de cliënten.’

Het hele verhaal van Ans

"Dit is mijn tweede thuis geworden"

Het verhaal van vrijwilliger René

Mijn vrouw woonde jarenlang in een huis van Oktober. Zo kwam ik in aanraking met vrijwilligerswerk. Na haar overlijden had ik kunnen zeggen: ‘Met het zorgen ben ik klaar.’ Maar ik heb hier zoveel moois meegemaakt, dat wilde ik graag teruggeven. De blije reacties van bewoners, een vriendelijke blik of een gezellig praatje doen mij ook goed. Het helpt me om met mijn eigen verdriet om te gaan.

Het hele verhaal van René

Wil jij wat betekenen voor een ander?
Voor jongeren is vrijwilligerswerk ook heel leuk!
play-icon Speel video

Vragen?
Neem dan contact op

Marloes & Annet
Coordinatoren vrijwilligers
maak kennis met Annet en Marloes
Meer weten over vrijwilligerswerk?

Je ziet het in deze video!

play-icon Speel video
We zorgen voor elkaar.

Werken bij Oktober is werken bij een organisatie met lef en hart voor mensen. Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich elke dag in om ouderen een waardig leven te geven dat bij hen past. Ze zijn altijd bereid een stapje extra te zetten en streven altijd naar dat echte contact met de mensen om wie het gaat.

Als je bij ons komt werken, kom je bovendien werken bij de leukste en aantrekkelijkste werkgever van De Kempen. Dat is niet overdreven, dat is echt zo. We zijn innovatief, we denken met elkaar mee en we zorgen ervoor dat onze medewerkers en vrijwilligers zich gezien en gehoord voelen. Samen zijn we een team!

We helpen u graag die extra stap verder.

Zoek
Generic filters
Exact matches only