• Leren en werken
  in de ouderenzorg

Ja, ik wil meer weten
 • list-icon8
  Jouw wensen
  staan centraal
 • list-icon10
  Afwisselend
  werk
 • list-icon9
  Uitzicht op
  een vaste baan
 • Fijne secundaire
  arbeidsvoorwaarden

Ben jij switcher of student en wil je werken in de ouderenzorg?
Kom leren en werken bij Oktober!

Zit je nog op school en wil jij meer weten over leren en werken in de zorg? Werk je nu in een ander beroep en wil je graag in de ouderenzorg gaan werken? Of ben je er een tijdje tussenuit geweest en heb je wellicht wat bijscholing nodig? Ook dan zijn wij op zoek naar jou. We leiden je op tot Helpende Plus, Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4. We geven jou graag advies op maat, zodat jij het traject kunt kiezen wat het beste bij jou past. Na het afronden van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende diploma en heb je uitzicht op een vaste baan bij Oktober! Nieuwsgierig? Bekijk dan de vacatures via de link hieronder.

 

icon-mail-smallopleidingen@zorginoktober.nl
icon-phone-small 088-2486112

 

Bekijk hier de vacatures

Vraag- en antwoordpagina leerwerktrajecten

We hebben een aantal vragen en antwoorden alvast voor je gebundeld. Lees het op deze speciale vraag- en antwoordpagina voor leerwerktrajecten!

Vraag- en antwoordpagina voor leerwerktrajecten
Luister naar de verhalen van onze medewerkers en leerlingen.

Video leerwerktraject

Heb jij interesse in het volgen van een leerwerktraject? Bekijk deze video dan eens en luister naar de ervaringen van onze leerlingen.

Luister naar de podcast

Lina rondde de opleiding dier- en veehouderij af en werkt nu bij Oktober als leerling verpleegkundige. Dat betekende opnieuw aan een opleiding beginnen en heel veel nieuwe dingen leren. Dankzij het leerwerktraject wat ze volgt, voelde dit allemaal veel minder spannend en groots dan ze had verwacht.

Het verhaal van carrièreswitcher Hilde

“Door het zorgen voor mijn tante heb ik mijn hart gevolgd.”

Als juridisch secretaresse op een advocatenkantoor heb je te maken met tijdsdruk. Je hebt te maken met verschillende deadlines. Toen kwam ik op het punt dat ik dat niet meer wilde, dus ben ik gestopt om op zoek te gaan naar een ander pad. Het zorgen voor mijn tante heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk mijn hart heb gevolgd naar waar ik voor mijn gevoel thuishoor: in de ouderenzorg.

Het hele verhaal van Hilde

Het verhaal van hartvolger Samantha

“Jaren later volg ik alsnog mijn hart”

Van een fotografieopleiding en werken op een broodafdeling naar je hart volgen naar de ouderenzorg. Samantha (25) zette deze stap en neemt je mee in haar verhaal. “Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik de opleiding heb gedaan. Als bewoners een fijne dag hebben gehad en familieleden je bedanken, dan heb ik een voldaan gevoel. En dat is een ander voldaan gevoel dan wanneer de oudere man zijn broodbestelling kwam afhalen in de supermarkt.”

Lees hier het hele verhaal van Samantha. 

Het verhaal van carrièreswitcher Lina

“Het leven is te kort om te twijfelen”

Lina volgt de verkorte opleiding tot verpleegkundige niveau 4: “Na het afronden van mijn studie, kwam ik erachter dat ik graag iets anders wilde gaan doen. Door te praten met mensen die me goed kennen, ontdekte ik dat de zorg goed bij me past. De ouderenzorg sprak me het meeste aan. Ouderen hebben een levensverhaal en ik vind het leuk om ze de laatste periode van hun leven te kunnen begeleiden. Omdat ik net een studie had afgerond, wilde ik niet weer vier jaar fulltime studeren. Daarom ging ik op zoek naar een verkort leerwerktraject en kwam ik bij Oktober terecht. En ik ben nog steeds blij met mijn keuze.”

Het hele verhaal van Lina

Het verhaal van doorstromer Anne

“Door mijn extra diploma’s, kan ik nóg meer betekenen voor bewoners.”

Anne behaalde haar diploma Zorgkundige in België, maar werkt in Nederland. Ze volgt een leerwerktraject waarin ze wordt opgeleid tot Verzorgende IG. Dat is een functie die men in België niet kent, maar tussen de Zorgkundige en Verpleegkundige in zit.

“Het volgen van een leerwerktraject past goed bij mij. Ik vind het leren in de praktijk fijn. Er zijn altijd collega’s om me heen die me willen helpen en dat is erg prettig. Ze geloven echt in mij. Ondanks dat ik leerling ben, word ik wel gezien als collega. We leren van en met elkaar. Door mijn extra diploma’s, kan ik nóg meer betekenen voor de bewoners. Het is fijn dat ik dit in kleine stapjes kan doen. Je krijgt steeds een beetje meer verantwoordelijkheid. Door deze stappen vooruit te zetten, van Helpende naar Helpende Plus en nu naar Verzorgende IG, heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen.”

Het hele verhaal van Anne

Meer weten over leren en werken?
Vul het formulier in en ontvang meer informatie van Janny of Era (afdeling Opleidingen).

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van een Verzorgende? Hoe combineer je studie met werken? Hoe bevalt het werken bij Oktober? Wat is precies het verschil tussen Verzorgende en Verpleegkundige? Past een regulier of een versneld traject beter bij me? Allemaal vragen waar je misschien tegenaan loopt bij het kiezen van een leerwerkplek. Vul het formulier in via de link hieronder en ontvang meer informatie van Janny of Era (afdeling Opleidingen).

 

Ja, ik wil meer weten. 

Leren en werken in de zorg

Voor welke route in de zorg kies jij?
Wil jij je hart volgen en van betekenis zijn voor de ouderenzorg? Maar beschik je nog niet over het juiste diploma?

Als leerling word je opgeleid om samen met bewoners, vrienden en familie, vrijwilligers en je collega’s de best passende zorg te leveren die aansluit bij de behoeften van bewoners.

Route in de zorg

Wat biedt Oktober jou?

Leren en werken bij Oktober betekent:

 • Een uitdagende baan met volop ruimte voor eigen initiatieven;
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen binnen onze negen huizen bij verschillende type afdelingen (psychogeriatrie, somatiek, revalidatie, hospice);
 • Werken met leuke  collega’s in een gezellig en collegiaal team;
 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden (cao VVT);
 • Ruime doorgroeimogelijkheden;
 • Een leer-arbeidsovereenkomst bij Oktober met uitzicht op een vaste baan.
Kwaliteit van leven,

daar gaan we samen voor.

Kwaliteit van leven, daar werken we samen aan. Van administratief medewerker tot verpleegkundige. Samen met bewoners, cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers. Iedere dag werken we samen aan kwaliteit van leven. En iedereen speelt hierin een belangrijke rol en is gelijkwaardig aan elkaar.

Samen doen we werk dat er écht toe doet. Met passie, ambitie en veel werkplezier. Dat is samenzorg voor iedereen. We hebben vertrouwen in elkaar, we pakken nieuwe ontwikkelingen op en we blijven met elkaar in gesprek. Open, oprecht en met een gezonde dosis ondernemerschap. Dus vertel, wat zijn jouw ambities?

Interesse?
Neem contact op met afdeling Opleidingen

Janny en Era
Opleidingscoördinatoren


Of bekijk de vacatures:

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze door op onderstaande knop te drukken.

Bekijk de vacatures

Wil jij advies op maat over de mogelijkheden bij Oktober?

Ja, ik wil advies op maat