• Leren en werken
  in de ouderenzorg

Ja, ik wil meer weten
 • list-icon8
  Jouw wensen
  staan centraal
 • list-icon10
  Afwisselend
  werk
 • list-icon9
  Uitzicht op
  een vaste baan
 • Fijne secundaire
  arbeidsvoorwaarden

Ben jij switcher of student en wil je werken in de ouderenzorg?
Kom leren en werken bij Oktober!

Zit je nog op school en wil jij meer weten over leren en werken in de zorg? Werk je nu in een ander beroep en wil je graag in de ouderenzorg gaan werken? Of ben je er een tijdje tussenuit geweest en heb je wellicht wat bijscholing nodig? Ook dan zijn wij op zoek naar jou. We leiden je op tot Helpende Plus, Verzorgende IG of Verpleegkundige niveau 4. We geven jou graag advies op maat, zodat jij het traject kunt kiezen wat het beste bij jou past. Na het afronden van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende diploma en heb je uitzicht op een vaste baan bij Oktober! Nieuwsgierig? Bekijk dan de vacatures via de link hieronder.

 

icon-mail-smallopleidingen@zorginoktober.nl
icon-phone-small 088-2486112

 

Bekijk hier de vacatures

Vraag- en antwoordpagina leerwerktrajecten

We hebben een aantal vragen en antwoorden alvast voor je gebundeld. Lees het op deze speciale vraag- en antwoordpagina voor leerwerktrajecten!

Vraag- en antwoordpagina voor leerwerktrajecten
Video leerwerktraject
Luister naar de verhalen van onze medewerkers en leerlingen.

Heb jij interesse in het volgen van een leerwerktraject? Bekijk deze video dan eens en luister naar de ervaringen van onze leerlingen.

play-icon Speel video
“Waar een wil is, is een weg.”

Het verhaal van Laura, leerling Verzorgende IG

Ik wilde altijd al in de zorg werken. Toen ik de vacature van groepsassistent zag, was ik meteen enthousiast. Ook vanwege de doorgroeimogelijkheden. Ik werd aangenomen en ben toen gaan werken bij Merefelt en daarna bij ’t Hofhuys. En sinds februari 2023 ben ik begonnen aan de opleiding tot Verzorgende IG (niveau 3). Ze geloven hier echt in mij. Ik heb altijd de motivatie gehad om in de zorg te gaan werken, van kleins af aan. Maar elke keer kwam ik niet tot de kans; tot nu. Waar een wil is, is een weg.

Het hele verhaal van Laura

"Ik was klaar voor de switch, met meer uitdaging en verantwoordelijkheid."

Het verhaal van Annika, leerling Verzorgende IG

Hiervoor was ik kraamverzorgster, maar ik wilde iets anders doen. Ik was klaar voor de switch, met meer uitdaging en verantwoordelijkheid. Deze mensen hebben hun hele leven gewerkt en dan wil ik ze ondersteunen in de laatste fase van hun leven. In september 2022 ben ik gestart met de opleiding. Je leert zo snel heel veel. Ik werk 28 uur bij Mariahof en ga 1 dag in de week naar school. Het is wennen om weer naar school te gaan. Maar ik kan telkens niet wachten tot ik me weer mag verdiepen in de theorie.

Het hele verhaal van Annika

“Het leven is te kort om te twijfelen”

Het verhaal van carrièreswitcher Eric

Eric heeft onlangs het verkorte leerwerktraject tot Verzorgende IG (niveau 3) afgerond. “De zorg is iets waarvan ik eigenlijk al best lang had gedacht dat het bij mij zou passen. Zeker op het moment dat ik problemen had met mijn commerciële functie die ik altijd had uitgeoefend. Ik mag nog tien jaar werken of langer tot mijn pensioen. Dus ik ga doen wat ik leuk vind en dat was voor mij de zorg.”

Het hele verhaal van Eric

Meer weten over leren en werken?
Vul het formulier in en ontvang meer informatie van Janny of Era (afdeling Opleidingen).

Wat zijn de dagelijkse werkzaamheden van een Verzorgende? Hoe combineer je studie met werken? Hoe bevalt het werken bij Oktober? Wat is precies het verschil tussen Verzorgende en Verpleegkundige? Past een regulier of een versneld traject beter bij me? Allemaal vragen waar je misschien tegenaan loopt bij het kiezen van een leerwerkplek. Vul het formulier in via de link hieronder en ontvang meer informatie van Janny of Era (afdeling Opleidingen).

 

Ja, ik wil meer weten. 

Leren en werken in de zorg

Wat biedt Oktober jou?

Leren en werken bij Oktober betekent:

 • Een uitdagende baan met volop ruimte voor eigen initiatieven;
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen binnen onze negen huizen bij verschillende type afdelingen (psychogeriatrie, somatiek, revalidatie, hospice);
 • Werken met leuke  collega’s in een gezellig en collegiaal team;
 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden (cao VVT);
 • Ruime doorgroeimogelijkheden;
 • Een leer-arbeidsovereenkomst bij Oktober met uitzicht op een vaste baan.
Kwaliteit van leven,

daar gaan we samen voor.

Vanuit de gedachte ‘Kwaliteit van leven, daar gaan we samen voor’ ondersteunen we kwetsbare ouderen.  Met warme aandacht zorgen we ervoor dat zij zich thuis voelen, waar ze ook wonen. Maar we zorgen niet alleen goed voor onze cliënten. We zorgen ook goed voor onze medewerkers. Als werkgever willen we namelijk dat ook jij je thuis voelt binnen onze organisatie. En dat je alle kansen krijgt om aan je ontwikkeling en professionaliteit te werken.

Interesse?
Neem contact op met afdeling Opleidingen

Janny en Era
Opleidingscoördinatoren


Of bekijk de vacatures:

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Bekijk ze door op onderstaande knop te drukken.

Bekijk de vacatures

Kom jij ook leren en werken bij Oktober?

Ja, ik wil meer weten